Uutiset

Kuljetuskalusto

Hio-Mex Oy autojen tuunaukseen

Hio-Mex Oyn toimitusjohtaja Mika Sassi ylpeänä esittelee edeltäjänsä eli isänsä Ilpo Sassin. Ja miksi ei esittelisi perheyrityksen perustajaa. Mutta miten metallin työstäjänä vuonna 1979 aloittanut autoilija on saanut yhtiön kantamaan ja siirtymään seuraavan sukupolven hoitoon? Tekemällä työnsä hyvin, onnistumalla projekteissa yhdessä asiakkaiden kanssa. Asiakkaista osa on koko perheen ystäviä.

Ilpo ja Mika Sassi

Hio-Mex metallintyöstö- ja ajoneuvojen varusteluyritys toimii Tuusulassa. Mika Sassin mukaan tarjonta keskittyy jatkossa siihen mitä osataan. ”Jo aivan yrityksen alussa koristeltiin autoja. Vuosien varrella olemme varustelleet erilaisia hyötyajoneuvoja. Autot ovat omissa leipätöissään, mutta osa käy näyttelyissäkin. Olemme niistä saaneet hyvää palautetta ja tärkeitä kontakteja”, Mika sanoo.

Hio-Mex Oy on ollut mukana palkituissa projekteissa

Tuunattu näkökyky ja työkalu

Asiakkaan tekemän työn turvallisuus ja helpottaminen on Hio-Mexille tärkeää. Valorauta auton katolla on ajoneuvokohtaisesti yrityksen räätälöimä tuote. Hio-Mexin kattovalorautaan voi kiinnittää esimerkiksi lisäpitkät. Alemmaksi ajoneuvon keulaan voi sijoittaa myös lisävalot, koska joillain keleillä kattolisävaloista ei saa kuin lumisateen tuulilasiin näkyviin. Koko ajoneuvon tuunaamiseen asti Mika joukkoineen etenee asiakkaan tahdon mukaan. Hio-Mex osaa kokemuksesta varustelun eri vaiheet ja on aiheesta innostunut. Mikakin siirtyy ajan salliessa toimistosta mieluusti varusteluhallin puolelle.

Valojen asentaja ja asiakas kunnioittavat lainsäädäntöä valojen suhteen. Eteenpäin suunnattua valomäärän referenssilukua ei saa ylittää. Päällä yhtä aikaa olevien valojen lukumäärä on rajattu kuuteen. Lisätoiveisiin Hio-Mex toteuttaa ratkaisuja vaihtokatkaisimien muodossa, lakia kunnioittaen. Sivuvaloilla ja -heijastimilla on  minimivaatimukset. Selvää on, että yhdistelmän häntää on helpompi pimeässä seurata valorivistön kuin pelkän tuntuman avulla.

Bisnes ja tuttavapiiri kasvaa

Paketti- ja kuorma-autojen maahantuojien ja varustelijoiden alihankinta on Hio-Mexille tärkeää, myös vienti kiinnostaa. Mika Sassin mukaan loppukäyttäjät eli kuljetusyrittäjät ovat hyvin löytäneet heille. Ja jos asiakkaan ratkaisu on työkalun täydellinen tuunaaminen, kyllä tutuksi ja kaveriksi tulee, kun viettää paljon aikaa saman kohteen ympärillä.

Ajopojat Oy:n Scania työn alla
Ajopojat Oy:n Scaniaan tulevaa osaa

Lue seuraavaksi