Uutiset

Kuljetuskalusto

HiConnect kertoo Hiab-laitteen kunnosta ja käytöstä

Hiab X-HiPro 1058

Vuosikymmenten saatossa olemme tottuneet siihen, että kuormakäsittelylaitteet on tehty niin sanotusti raudasta ja hydrauliikasta. Vähitellen ovat sähkö, elektroniikka ja tietotekniikka tulleet osaksi näitä laitteita. Eivät tekemään raakaa työtä vaan avustamaan, ohjaamaan ja valvomaan.

Sen lisäksi, että Hiab on kuormausnostureista tuttu tuotemerkki, on se myös suomalaisen Cargotecin kokonaisen liiketoiminta-alueen nimi. Multilift, Zepro ja Moffett sekä Loglift ja Jonsered ovat suomalaisille kuljetusalan ammattilaisille tuttuja, elefanttilogoon yhdistettyjä tuotenimiä, jotka kaikki kuuluvat Hiab-tuoteryhmään.

Tuoreempi Hiab-ryhmän tuotemerkki on HiConnect. Se on älykäs palvelu, joka on tarjolla hyvin monen Hiab-tuotteen yhteydessä, ja jonka tarjonta laajenee tulevaisuudessa edelleen.

HiConnect tarjoaa reaaliaikaista tietoa laitteiden käytöstä ja kunnosta. Helppokäyttöisen verkkopalvelun kautta laitteen käyttötietoihin on vaivaton pääsy.  Tietoja hyödyntämällä on mahdollista lisätä laitteiden käyttöikää ja -turvallisuutta sekä välttää ylimääräisiä korjaamokäyntejä.

”Suomen markkinoilla HiConnect-valmius on ollut vakiovarusteena runsaan vuoden ajan Hiab-nostureissa ja Multilift-vaihtolavalaitteissa”, sanoo Hiabin liitettävyysratkaisuista vastaava johtaja Pekka Jaarinen.

Jaarisen mukaan HiConnect tulee varusteeksi ajan saatossa yhä useampaan tuoteryhmään. Avainsana on elektroninen ohjaus, mikä mahdollistaa HiConnect-palvelut.

Pekka Jaarinen vastaa Hiabin liitettävyysratkaisuista

”Kaikkiin HiConnect-valmiudella oleviin laitteisiin on jo tehtaalla asennettu yksikkö, joka hoitaa mobiiliverkon välityksellä tiedonsiirron Hiabin pilvipalveluun. Yksikkö toimii täysin ilman täysin ilman käyttäjän toimenpiteitä, ja tiedonsiirron kustannuksista vastaa Hiab.”

HiConnect kerää Hiab-laitteista periaatteessa kaikkea sähköisesti mitattavissa olevaa tietoa ja välittää sen palvelimelle. Tietoa työsykleistä, kuormituksista ynnä muusta laitteen käyttöön liittyvästä hyödynnetään Hiabilla tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Kerätty tieto on tietenkin myös laitteen käyttäjän hyödynnettävissä.

”Tarjoamme asiakkaillemme datasta jalostettua tietoa heidän omasta toiminnastaan”, Jaarinen kiteyttää HiConnectin olemuksen.

Peruspalvelu maksutta

Perustason HiConnect-palvelu on maksuton, se edellyttää vain rekisteröitymisen. Perustasollakin tietoa on kattavasti saatavilla, mutta seuranta- ja raportointityökaluja on vain rajoitetusti käytettävissä.

”Asiakkaillamme on hyvin vaihtelevat toiveet ja tarpeet seurattavista asioista. Yrityksessä, jossa on ehkä kaksi tai kolme Hiab-laitetta, perustason palvelu on aivan mainio apuväline yrittäjälle. Premium-palvelu on paikallaan, kun laitteita on enemmän ja ne ovat kenties hajautettuna useampaan toimipisteeseen”, Jaarinen sanoo.

Maksullinen HiConnect Premium sisältää kattavat seuranta- ja raportointiominaisuudet, joiden avulla muun muassa laitteiden tehokkuutta, käyttöä ja huollon tarvetta voi seurata keskitetysti. Tämän hetkinen hinta on 25 euroa kuukaudessa laitetta kohden. Mikäli laitteella on Hiab-huoltosopimus, hinta on edullisempi.

”Esimerkkinä Premium-palvelun hyödyntämisestä voi käyttää eurooppalaista asiakastamme, joka hankki kaksi samalaista Hiab-nosturia, jotka sijoitettiin eri paikkakunnille. Pian huomattiin, että toinen työskentelee selvästi enemmän kuin toinen, ehkä töiden erilaisuuden takia. Jossain vaiheessa omistaja vaihtoi nosturit keskenään, jotta käyttötunnit kertyisivät tasaisemmin. Tällaisia asioita on haasteellista huomata ilman toimivaa raportointia.”

Tulevaisuudessa yhä laajemmin

HiConnect kehittyy jatkuvasti, ja se on tulossa varusteeksi yhä useampaan Hiab-tuotteeseen. Vastaisuudessa ovat mahdollisia myös, laitteesta ja tuotelinjasta riippuen, mukautuvat huolto-ohjelmat ja toiminto, joka ehdottaa huoltoa.

”Meillä on valmisteilla myös rajapinta, jonka avulla HiConnectista saa tietoa muihin järjestelmiin”, Pekka Jaarinen päättää.

Lue seuraavaksi