Uutiset

Kuljetuskalusto

Hiabin huoltouudistus onnistunut

HIab huolto

Kuormankäsittelyalan ammattilainen Hiab laittoi viime vuonna huoltopalvelujensa joustavuuden uudelle tasolle ja esimerkiksi huoltopisteiden aukioloaikoja jatkettiin asiakasystävällisempään suuntaan. Huoltopalvelujen kehitystyö on jatkunut myös tänä vuonna ja yksilöllisen palvelun onnistumista varmistamaan saapui vuoden alussa huoltomyyntipäällikkö Seppo Riski.

Hiabin asiakaskunta muodostuu kuljetusalan ammattilaisista, joiden aikataulut ovat kiristyneissä taloudellisissa tilanteissa entistäkin tiukempia. Tällöin ylimääräisille huoltotauoille ei ole juurikaan aikaa, sillä taloudelliset menetykset muodostuisivat liian korkeiksi. Hiabin uuden huoltopalvelukonseptin kautta asiakas pysty yksilöllisesti varmistamaan omiin aikatauluihin parhaiten sopivat huoltohetket. ”Pyrimme ohjaamaan asiakaskäyttäytymistä ennakoivan huoltotoiminnan suuntaan, jolloin varmistetaan kalliiden ja aikaa vievien korjaustilanteiden mahdollisimman pieni määrä. Huoltosopimukset sekä laadukkaat sertifioidut vuositarkastukset sekä perusteelliset määräaikaistarkastukset (entiset kymmenvuotis- ja purettuna tarkastukset) takaavat huolettoman toiminnan vaativissakin olosuhteissa”, kertoo Riski.

Asiakaskohtaisuus korostunut

Hiabin huoltopäällikkö Mika Laineen johdolla suoritettu palvelukonseptin muutos on lähtenyt vauhdilla matkaan ja jo nyt on nähtävissä Hiabia aikaisemmin vaivanneen hieman kankean organisaation maineen parantuminen. Aukioloaikojen parantumisen lisäksi myös pikahuollon osuutta sekä henkilökohtaista palvelua on lisätty ja Seppo Riski onkin kuluneen vuoden ajan kiertänyt asiakkaiden parissa selvittämässä yksilöllisesti parhaita toimintatapoja. Samaan aikaan yrityksen palvelurakennetta on yksinkertaistettu ja jokaisella asiakkaalla on tiedossa oma huollon yhteyshenkilö, jonka kautta asiat saadaan nopeasti rullaamaan ilman turhia välikäsiä. ”Asiakaskäyntien kautta on onnistuttu selvittämään yksilöllisiä palvelutapoja ja asiakkaiden antama hyvinkin suora palaute on Hiabilla otettu tarkoin vastaan. Tätä kautta olemme lisänneet omaa aktiivisuuttamme ja myös asiakkaamme ovat havainneet huoltotoimintojen korkean merkityksen kokonaispaketeissa”, jatkaa Riski.

Hinta-laatusuhde kohdallaan

Laine kertoo, että huoltopalvelujen hinnoitteluun on kiinnitetty huomiota ja esimerkiksi Hiabin monipuoliset huoltotarjouspaketit ovat keränneet runsaasti suosiota. ”Emme edelleenkään tule olemaan markkinoiden halvin huoltopiste, mutta kokonaispalvelujen korkean tason ja vastuullisuuden ansiosta olemme asiakkaalle pitkässä juoksussa paras ratkaisu”, jatkaa Laine. ”Kaikki huoltomme ja tarkastuksemme tehdään valmistajien suositusten mukaan ja asiakas voi olla varma toimenpiteiden oikeaoppisesta suorittamisesta. Monille asiakkaille on tullut myös miellyttävänä yllätyksenä ilta-aikojen hinnoittelu, jossa ei ole lisäystä normihuoltoaikoihin verrattuna”, huomauttaa Riski.

Hiabin omat huoltopisteet jatkavat Raisiossa sekä Porvoossa ja asennustoiminnot keskitetään lähinnä Raisioon. Myös huoltoautojen toimintaan on kiinnitetty huomiota ja niitä käytetään runsaasti esimerkiksi satamissa tapahtuvissa sopimushuolloissa. Riski korostaa lisäksi kokonaispalveluista tiedottamisen tärkeydestä ja muistuttaa huoltopalvelujen merkittävästä osuudesta varsinaisen tuotemyynnin yhteydessä. ”Meillä Hiabilla otetaan nyt asiakas huomioon entistä tarkemmin ja periaatteenamme on, että asiakkaalle on aina aikaa. Kaikki toiveet palvelujen kehittämisestä on otettu huomioon ja tulossa on myös aikaisempaa parempi huolloista muistuttaminen, mikä helpottaa tilanteiden ennakointia huomattavasti”, päättävät Laine ja Riski.

Lue seuraavaksi