Uutiset

Kuljetuskalusto

Hiabille jättitilaus

Hiab on saanut arvoltaan yli 40 miljoonan euron vaihtolavalaite- ja kuormausnosturitilauksen Saksasta. Tilaaja on Rheinmetall AG:n ja MAN Truck & Bus AG:n yhteisyritys Rheinmetall MAN Military Vehicles GmbH (RMMV). Tilaus on jatkoa Cargotecin ja RMMV:n vuoden 2014 alussa allekirjoittamalle strategiselle puitesopimukselle.

Tilaukseen sisältyy 559 Multilift-vaihtolavalaitetta ja 237 Hiab-kuormausnosturia, jotka toimitetaan Australia puolustusvoimille. Toimitukset alkavat vuonna 2016 ja viedään sopimuksen mukaan päätökseen vuonna 2020. Loppukäyttäjän määritysten mukaisilla Multilift MHS165SC -vaihtolavalaitteilla voidaan käsitellä ja kuljettaa vaihtolavoja ja erilaisia moduuleita, jotka on mukautettu veden, polttoaineen ja muiden tarvikkeiden kuljettamista varten. Järjestelmään kuuluu myös kontinkäsittely-yksikkö, jonka avulla voidaan käsitellä vakiokokoisia 20 jalan ISO-kontteja.

Tilauksessa määritetyt Hiab-kuormausnosturit ovat H099ATD-2-malleja. Nämä erityisen matalarakenteiset nosturit on suunniteltu helpottamaan kokonaisten vakiokokoonpanossa olevien ajoneuvojen kuljettamista ilmassa, rautateillä, merillä ja maanteillä. Australian puolustusvoimilla on pitkäaikaisen modernisaatio-ohjelman puitteissa sopimus Australian RMMV:n kanssa, joka on Saksan Rheinmetall MAN Military Vehicles GmbH:n tytäryhtiö ja tämän hankkeen päätoimittaja.

Lue seuraavaksi