Uutiset

Kuljetuskalusto

Hiabille iso nosturitilaus Britanniasta

Hiab

Cargotec-konserniin kuuluva Hiab on saanut tilauksen 70 kuormausnosturin toimittamisesta Britannian johtavalle maisemointituotteiden valmistajalle Marshallsille, jonka kotipaikka on Huddersfieldissä Pohjois-Englannissa.

Nosturit asennetaan ajoneuvoihin, jotka vuokrausyritykset Contract Vehicles Limited ja Ryder toimittavat. Näillä uusitaan noin 80 prosenttia Marshallsin kalustosta. Hiab toimittaa asiakkaalle myös pitkäaikaisen huolto- ja korjauspaketin. Tilaus on kirjattu Cargotecin vuoden 2013 kolmannen neljänneksen tilauskantaan.

Marshalls-konsernin logistiikkajohtaja Stewart Potter kertoo, että Marshalls päätti keskittää hankintansa Hiab-laitteisiin koska Hiab on investoinut viime vuosina tutkimukseen ja kehitykseen, sen tuotteet ovat nyt luokkansa parhaita niin teknisesti kuin kuljettajan käytettävyydenkin näkökulmasta. Hänen mukaansa myös kustannuksia ja teknistä erikoistumista verrattaessa Hiab on hyvin kilpailunkykyinen.

”Kevyt mutta tehokas nosturi on meille erittäin tärkeä, koska meidän on maksimoitava jakeluautojen hyötykuorma nosturin suorituskykyä heikentämättä”, kertoo Marshallsin alueellinen logistiikka- ja kalustojohtaja Guy Ripley. ”Hiab-nosturit pärjäävät erilaisissa haastavissa purkamistilanteissa, joissa toimitamme tuotteita rakennustavaraliikkeille, rakennustyömaille ja asuinkiinteistöihin. Hiab-nosturit ovat kestäviä ja luotettavia, ja huolto on asiantuntevaa. Hiab tarjoaa Ison-Britannian ja Länsi-Euroopan parhaat huoltopalvelut.”

Kuljettajat pitävät erityisesti nosturin kauko-ohjaimen helppokäyttöisyydestä, vasteesta ja tarkkuudesta. Ohjausviivettä ei ole, minkä ansiosta kuljettajilla on erinomainen tuntuma nosturiin ja he kokevat sen käytön turvalliseksi. Nostureita voidaan kauko-ohjata sekä maasta että nostureihin asennetulta korotetulta työtasolta.

Hiab-nostureissa on myös kuljettajan suojausjärjestelmä (Operator Protector System, OPS), joka muodostaa kuljettajan ympärille virtuaalisen turvakehikon heti, kun kuljettaja astuu työtasolle. Tämä estää nosturin pääsyn kuljettajan turva-alueelle ja lisää siten merkittävästi turvallisuutta.

Lue seuraavaksi