Uutiset

Kuljetuskalusto

Heavy-Sepät mörisevät uusissa tiloissa

Heavy-Sepät on kymmenen toimintavuotensa aikana kehittynyt merkittäväksi tekijäksi raskaan kaluston korjaamona. Viimeisin harppaus yrityksen historiankirjoihin merkitään viime vuodenvaihteesta, kun Heavy-Sepät osti viime joulukuussa 80-luvun alkupuolella TVL:n korjaamoksi rakennetun kiinteistön Tampereen Perkkoonkadulta. Tammikuussa kaikki toiminta oli siirtynyt tänne yhden katon alle, mutta muuttoa ei vielä hetkeen voi sanoa valmiiksi.

Uudet tilat antavat loistavat puitteet Heavy-Sepät Oy:n toiminnalle. Korjaamossa on 11 läpiajettavaa paikkaa sekä lisäksi pesuhalli ja toimisto-, myymälä- ja varastotiloja. Kokonaisuudessaan pinta-alaa on 4500 neliömetriä, josta lämmintä 3800 neliötä. ”Tänne saa nyt helposti parikymmentä työtä työn alle yhdellä kerralla, mikä helpottaa töiden järjestelyä”, sanoo yritystä johtava Vesa Hiitiö.

Tunnetuin Heavy-Sepät lienee raskaan maarakennuskaluston korjaajana, erityisesti murskauskaluston osaajana. Edelleen tällä puolella on suurin painoarvo ja toiminta-alueena on koko Suomi. Merkittävä osa toiminnasta tapahtuu liikkuvien korjaamoiden avulla. Näitä kuorma-auton päälle rakennettuja korjaamoita Heavy-Sepillä on kaikkiaan neljä kappaletta. Raskaiden koneiden huolto- ja korjaustoiminnassa tarvitaan nostokalustoa ja sitä varten yrityksellä on kaksi järeällä nosturilla varustettua kuorma-autoa. Lisäksi kalustossa on lavetti, jolla koneet kuljetetaan tarvittaessa korjaamon ja työmaan välillä. Erikoiskuljetukset kuuluvat repertuaariin.

Kuorma-autokaluston huolto- ja korjaustoiminta on Heavy-Sepille tuttua puuhaa. Uusien tilojen myötä asiakaskuntaan on liittynyt huomattava määrä rahtiautoilijoita. Sijainti Postin logistiikkakeskuksen vieressä on osaltaan lisännyt varsinkin nopeiden korjausten työmäärää rahtipuolelle. ”Pyrimme palvelemaan asiakkaat aina hyvin. Vaikka meillä on välillä kovinkin kiireistä, harvoin tulee sellaista hetkeä, että rikkoutunutta takalaitanostimen letkua ei ehdittäisi tehdä”, lupaa työnjohdossa ja työnvastaanotossa työskentelevä Heini Mäkinen. Aisaparina hänellä on näissä tehtävissä Sami Vilppo.

Kuvassa Vesa Hiitiö ja Heini Mäkinen.

Aiemmin eri osoitteissa toiminut varaosakauppaan ja teollisuuden kunnossapitoon keskittynyt Heavy-Tek on nyt samassa kiinteistössä. Heavy-Tekin osaamiseen kuuluu muun muassa hydrauliikkaletkut ja -komponentit sekä työkalut.

Mansen Mörinöillä on kätevä poiketa tutustumaan uusiin tiloihin. Heavy-Tek lupaa järjestää houkuttelevia tarjouksia Mörinä-päiville. ”Ja tarjottavaakin meillä toki kävijöille on. Teemme tarjoilujen kanssa yhteistyötä samaan piha-alueeseen myös nyt alkuvuodesta tulleen Suvanto Truksin kanssa. Heillä on tarjolla suolaiset tarjottavat, meillä makeat”, vinkkaa Hiitiö reittisuunnitelmia tekeville.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi