Uutiset

Kuljetuskalusto

HeatWork-käyttökoulutusta

Elokuun lopulla Eltelin Tampereen toimipisteen henkilökunta osallistui Jens Heinosen vetämän koulutukseen. Uuden koneen mukana saa Heatworkiltä kattavan käyttökoulutuksen. Parituntia kestävällä koulutuksella varmistetaan, että roudan sulatus on mahdollisimman tehokasta ja että laite toimii käytössä huolettomasti.

Helposti liikuteltava lämpövoimala soveltuu mm. roudan sulatukseen, pakkassuojaukseen ja lämmitykseen, käyttöveden lämmitykseen, kuivaustöihin, siltarumpujen ja vesiväylien sulatukseen sekä betonin kovettamiseen. MY35 on erittäin pienikokoinen, kevyt ja edullinen laite. Laitetta voidaan myös nostaa ja kuljettaa helposti paikasta toiseen. Laitteen päällä on nostosilmukka, josta se voidaan kätevästi nostaa esim. kuorma-auton lavalle tai nosturilla johonkin hankalaan paikkaan vaikka rakennuskohteissa.  Laite painaa 1000 kg tankattuna täyteen. Pohja on valmistettu alumiinista. Laiteessa on 35 kilowatin poltin. Säädettävällä termostaatilla saadaan neste lämpenemään haluttuun lämpötilaan 0–100 asteen välillä. MY35:ssä on 210 metriä pitkä sulatusletku ja sillä voidaan kerralla sulattaa noin 70–100 neliömetrin alue. Maa sulaa noin 30–40 sentin syvyyteen vuorokaudessa.

Jens Heinosen mukaan HeatWorkin käyttö on simppeliä ja helppoa.

Laitteessa on hiljainen Cummins  4,8 kW dieselaggregaatti, joten laitetta voidaan käyttää myös paikoissa, joissa sähköä ei ole saatavilla. Laitteen oma polttoainesäiliö on sata litraa ja kohteissa, jossa ei ole sähköä saatavilla, polttoaine riittää hieman yli vuorokaudeksi. Pitkäaikaisempaa käyttöä varten laitteen mukana tulee liitäntäletku, jolla voidaan käyttää ulkopuolista polttoainesäiliötä. Laite voidaan liittää myös esim. 35 kilowatin puhaltimen. GSM-valvonta hälyttää tekstivistillä matkapuhelimeen, jos laitteeseen tulee ongelmia, myös polttoaineen loppumisesta tulee ennakkohälytys tekstiviestinä.

HeatWorkin kehittämien eristepeitteiden kolmikerrosrakenne ja heijastava alumiinipinnoite takaa maksimaalisen sulatustehon maahan. Joustavat lämpöletkut levitetään alueelle maksimissaan 30 sentin etäisyydelle toistaan, HW-lämmön siirtoneste kiertää suljetussa järjestelmässä ja lämmittää maansuoraan.

Lue seuraavaksi