Uutiset

Kuljetuskalusto

Halpa-Hallille viisi Volvoa Wetteri Powerilta

Viisi uutta FH460 Volvoa luovutettiin Halpa-Hallin omaan ajoon marraskuun lopussa 2017. Wetteri Powerin Kokkolan toimipisteen kuorma-automyyjä Topi Myllykangas luovutti Halpa-Hallin logistiikkapäällikön Jari Hännisen hallintaan uusia autoja. Osapuolet eivät olleet ensimmäistä kertaa Volvo-kauppoja viemässä maaliin saakka. Yrityksen käytössä olleet edelliset Volvot ovat toimineet hyvin. Sitä samaa odotetaan nyt luovutetulta viideltä uudeltakin. Konepörssi kävi haastattelemassa myyjää ja ostajaa. Samalla saimme esittelyn Halpa-Halli -ketjun logistiikan maailmasta. Yksittäisen tavaran matkaan sen valmistamisesta kaupan hyllyyn ja loppuasiakkaalle mahtuu monta vaihetta. Kauppaketjuna tunnetun Halpa-Hallin varastointi ja kuljetusratkaisut ovat sen omissa käsissä.

Halpa-Hallilla 25 ammattikuljettajaa

”Pystymme työantajana tarjoamaan kuljetusalalla ehkä jopa poikkeuksellisen säännölliset työ- ja ajovuorot. Pisin vakituinen kuljetusmatka täältä Halpa-Hallin Kokkolan keskusvarastosta on Porin myymäläämme. Sinnekin ehtii yhden työvuoron puitteissa kuorman ajamaan”, aloittelee Halpa-Halli oy:n logistiikkapäällikkö Jari Hänninen asialistaamme. Lämmittelyjuttuina olemme käyneet läpi yrityksen taustaa ja historiaa. Samalla sivuttiin Jari Hännisen omaa yli 30 vuotta jatkunutta uraa saman työnantajan palveluksessa. Jari kertoo kuljetustoiminnasta, että Halpa-Hallin palveluksessa on 25 ammattikuljettajaa. Työvuorolistat ovat kaikilla jo hyvissä ajoin tiedossa. Myös kuljettajien mielipidettä kuultiin, kun tuli aika vaihtaa kuorma-autokalustoa.

Halpa-Hallin viidestä uudesta Volvosta neljä oli Volvo FH460 kolmiakselisia varsinaisen perävaunun vetoautoja. Kaikissa autoissa ja perävaunuissa on Ekerin varustama korirakenne. Kuvan (c) Halpa-Halli oy

”Otin tälläkin kertaa tarjoukset kolmelta kuorma-autoalan maahantuojalta uusista autoista. Tein niistä esityksen, joka meni sellaisenaan läpi. Vaikka kyllä kauppaneuvos Esko Ylinen lopullisen hinnan sopii ja päätöksen oikeasti tekee. Valmistelustakin hän haluaa aina olla tietoinen”, jatkaa Jari Hänninen ja viittaa Halpa-Halli -ketjun perustajaan Esko Yliseen. Halpa-Hallin toimitusjohtaja Janne Ylinen on Hännisen esimiehenä totta kai myös mukana hankinnoissa. Vaikka logistiikkapäällikkö oli asian huolellisesti ja ammattitaidolla valmistellut, jää autokauppaan aina yrityksen perustajan leima, kaikkia osapuolia kunnioittavasti.

Wetteri Power takaa Halpa-Hallin Volvojen pysymisen liikkeellä

Topi Myllykangas kertaa tyytyväisenä Halpa-Hallin autovalintaa. Uusista kolmiakselisista Volvo FH460:stä neljä on varustettu varsinaisen perävaunun vetämiseen ja yksi puoliperävaunun vetoon. Lähellä Halpa-Hallin keskusvarastoa toteutetusta neljän kuorma-auton ja kaikkien perävaunujen päällerakenteesta vastasi kolppilainen Ekeri oy. Halpa-Hallin autoissa on Ekerin varusteluja käytetty jo vuosikymmeniä ja yhteistyö jatkuu. Tyylikkäästi teipatut yhdistelmät erottuvat liikenteessä myös keltaisen perusvärityksensä ansiosta. Kaikissa Volvoissa on täysilmajousitus, iShift -vaihteisto, ACC eli muun liikenteen tunnistava vakionopeussäädin ja Volvo-hätäjarruavustin.

Topi Myllykangas Wetteri Power Oy (vas.) ja Jari Hänninen Halpa-Halli vielä käyvät yksityiskohtia läpi ennen Volvo FH460:n viemistä teippaukseen.

Ajoneuvojen sisältä löytyy muun muassa jääkaapit. Kolmiakselisten Volvojen vetotapa 6×2 ja kaikissa on takateli. Teliakseleissa riittää yksikköpyörä. Täysperävaunuyhdistelmien kokonaismassa on 52 tonnia, puoliperävaunuyhdistelmässä 44 tonnia.

”Autokaupankäyntiin tuohon tien toiselle puolelle vaikuttaa tietysti asiakkaan hyvät aiemmat kokemukset Volvoista. Saamme vaihtoautoina miljoonan kilometrin molemmin puolin ajettuja autoja. Näissä uusissa, kuten aiemmissakin, on Volvon huoltosopimus Gold. Autot pyritään huoltamaan tässä meillä Wetterillä ilta-, yö- ja viikonloppuaikaan eli silloin kun asiakkaan autot ovat vähemmän ajossa. Haemme sopimuksen mukaan Halpa-Hallin autot heidän pihasta huoltohalleihimme”, avaa Topi Myllykangas Wetteri Powerin ja Halpa-Hallin asiakassuhdetta. Topi näkee Halpa-Hallin Volvojen liikkeet naapurissa suoraan omasta työhuoneensa ikkunasta. Myllykankaan mukaan asiakkaan pitkä tuntemus ja tarpeen tunnistaminen auttaa huomattavasti. Tyytyväisyyttä yhteistyöstä olikin havaittavissa molemmin puolin.

Verkossa

www.wetteripower.fi

www.halpahalli.fi

www.ekeri.fi

Lue seuraavaksi