Uutiset

Kuljetuskalusto

FinnMETKO 2018: Volvo Trucks

Volvo Trucksin puutavarakuljetusten ja maansiirtotehtävien raskaat ratkaisut ovat vahvasti esillä Finnmetko 2018 -tapahtumassa. Messuosaston kalustoesittelyn lisäksi Volvot ovat mukana Puunkuormaajamestari 2018 -kilpailun finaalissa.

Volvon messuosastolla juhlistetaan yhtiön 90-vuotista taivalta Suomessa ja Volvo FH:n 25 vuotta kestänyttä menestystarinaa sekä kerrotaan aitojen Volvo-varaosien kahden vuoden täystakuun hyödyistä.

Metsä- ja maanrakennusaloihin keskittynyt FinnMetko-suurtapahtuma järjestetään Jämsässä 30.8.–1.9. Näyttely on avoinna päivittäin kello 9–17.  Volvo Trucksin, Volvo Construction Equipmentin ja Volvo Pentan yhteisosasto sijaitsee tutulla paikalla 308. Näyttelyalueen osoite on Metsäoppilaitoksentie 14.

”Volvo tarjoaa useita ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka helpottavat kuljettajan työtä ja parantavat raskaiden kuljetusten tuottavuutta. Kannattaa tulla messuosastollemme tutustumaan kattavaan kalustoesittelyyn ja juttelemaan asiantuntijoidemme kanssa Volvon tuotteiden ja palveluiden tarjoamista hyödyistä. Lisäksi Puunkuormaajamestari-kilpailun finaalista tulee varmasti jännittävä”, sanoo Volvo Trucksin myyntijohtaja Reino Manninen.

Volvon osastolla voi tutustua Volvo FH16 750hv 8×4 -puuautoon, Volvo X-Pro FH 540hv 10×4 -maansiirtoautoon ja Volvo FMX 540hv 10×4 -koneenkuljetusautoon sekä Volvo L180HL -pyöräkuormaajaan ja Volvo EC140ELM -kaivukoneeseen. Lisäksi osastolla on aiempien vuosien tapaan motorhome-puoliperävaunu Volvo tuotteiden esittelyä varten ja Volvo merchandise -teltta, josta voi ostaa Volvo-brändituotteita.

”Haluamme olla markkinaykkönen raakapuunkuljetuksissa. Meillä on tarjota kilpailukykyinen ja ominaisuuksiltaan monipuolinen kalusto, joka on teknisesti viimeisintä huutoa. Volvolla on toimivat ratkaisut myös metsäkoneiden kuljetukseen, erityisesti 5-akselisten autojen kysyntä on kovaa. Maansiirto tarkoitettu Volvo X-Pro -konseptiauto on nopea ja helppo ratkaisu vaativiin ajotehtäviin”, toteaa Manninen.

Volvo Trucks esittelee Finnmetkossa kolme autoa:

1) Volvo FH16 750hv 8×4 -puuauto

Neliakselisessa puuautossa on ohjausta helpottava Volvo Dynamic Steering -järjestelmä ja ryömintävaihteisto. Volvon ainutlaatuisen ryömintävaihteistoratkaisun ansiosta liikkeellelähtö onnistuu kuormalla kuin kuormalla myös vaikeissa tieolosuhteissa.

Ryömintävaihteiston ansiosta säästetään voimansiirtolinjaa, ja vaihteisto antaa mahdollisuuden optimoida auton polttoainetalous maantielle sopivilla perävälityksillä tinkimättä maasto-ominaisuuksista. Autossa on myös muun muassa täysilmajousitus, 2+2-akselistorakenne pidennetyllä ensimmäisen ja toisen akselin akselivälillä (2245mm), kakkosakselin nosto sekä telin vedonkatkaisu ja nostotoiminto. Painonsiirrot ja teliakselin nostotoiminto lisäävät pitoa ja vähentävät polttoaineenkulutusta.

2) X-Pro FH 540hv 10×4 -maansiirtoauto

Maansiirtoauton varusteisiin kuuluvat Volvo Dynamic Steering -ohjaus ja I-Shift-automaattivaihteisto ryömintävaihteilla. Volvo Dynamic Steering vähentää kuljettajan rasitusta ajaessa, helpottaa ohjausta sekä peruuttamista. Ryömintävaihteiden ansiosta liikkeellelähtö on sulavaa, kytkimen kuormitus pienenee ja voimansiirtolinja voidaan optimoida tehokkaaksi ja polttoainetaloudelliseksi.

Auto on Suomen olosuhteisiin räätälöity, Volvon laadukas heti ajoon valmis XPro-konsepti, joka toteutetaan yhteistyössä HF-Autohuolto oy:n kanssa. Tässä autossa on Elg oy:n toimittama lavapaketti. Autossa on rautajouset edessä ja ilmajouset takana.

3) Volvo FMX 540hv 10×4 koneenkuljetusauto

Esillä olevassa koneenkuljetusautossa on täysilmajousitus ja kakkosakselin nosto. Suurien painojen vuoksi 4- ja 5-akseliset ratkaisut ovat yleistyneet Suomessa. 10×4 -ratkaisu on Volvolla saatavissa suoraan tehtaalta. Päällirakenteen on valmistanut Arskan Kone oy.

Lue seuraavaksi