Uutiset

Kuljetuskalusto

Finnairin rahtioperaatiot rakentavat ilmasiltaa Euroopan ja Aasian välille

Lentorahtia

Matkustajalennot ovat supistuneet minimiin koronaviruspandemian vuoksi, mutta Finnairin lentorahti kulkee myös tänä poikkeuksellisena aikana.  

Kuluvalla viikolla Finnair lentää yli kymmenen lentoa A350-koneilla Tokion Naritaan, Souliin, Osakaan, Shanghaihin ja Guangzhouhun. Rahtilennoilla kuljetetaan Suomen ja Viron huoltovarmuutta tukevaa materiaalia, Mehiläisen koronavirusnäytteitä, muiden asiakkaiden kriittistä rahtia sekä myös normaalia rahtia, kuten tuoretta kalaa. Lentoja järjestetään sekä tilauslentoina että Finnairin omina kaupallisina rahtilentoina.  

Kaikki rahtilennot lennetään A350-koneilla. Tällä viikolla rahtikapasiteetin kasvattamiseksi kahden A350-koneen matkustamo muutetaan rahtikäyttöön sopivaksi. Aiemmin Finnair on kuljettanut rahtia vain ruumassa.    

”Vaikka koronaviruspandemian vaikutukset matkustajalentoihimme ovatkin olleet merkittävät, Finnairilla on edelleen rahtiyhteydet Euroopan ja Aasian välillä. Sitoutunut tiimimme työskentelee ympäri vuorokauden varmistaakseen, että asiakkaamme saavat välttämättömiä suoja- ja muita tarvikkeita, joita tarvitaan taistelussa koronavirusta vastaan”, sanoo Finnair Cargon toimitusjohtaja Mikko Tainio

”Poikkeusajan rahtiliikenteen eteen teemme jatkuvasti määrätietoista työtä. Rahtilennot ovat erittäin tärkeitä, olen iloinen siitä, että olemme pystyneet nopeasti luomaan uuden toimintamallin matkustajalentomäärien supistuessa ja toteuttamaan uuden rahtiverkostomme. Tästä kiitos koko Finnair-tiimille”, jatkaa Tainio.Lue seuraavaksi