Uutiset

Kuljetuskalusto

Fincumet Group – lavoja ja romubisnestä

Fincumet Group on suomalainen vakavarainen perheyritys, joka tunnetaan vaihtolavoistaan, mutta itse asiassa Fincumet Groupin liikevaihdosta suurin osa tulee romualalta. Toiminta on aiemmin keskittynyt romutukkutoimintaan, mutta vuoden vaihteessa yrityskaupan myötä helsinkiläinen Niemen Romukaupan liittyi Groupiin ja nyt Fincumet palvelee Helsingissä Tattarisuolla myös erityisesti pääkaupunkiseudun pienasiakkaita.

Fincumet Oy on perustettu 1992 ja erikoisalana sillä on kierrätysmetallien, erityisesti kaapelien prosessointi ja myynti. Fincumet Container Oy on vaihtolavojen valmistukseen ja maahantuontiin keskittynyt yritys. Toimitusjohtajana toimii metallinkierrätykseen keskittynyt Samuli Järvensivu ja myyntivastuu lavoista on Joonas Järvensivulla.

Metalliromua otetaan vastaan eri laatuja raudasta lähtien ja käsitellään monipuolisesti eri lajikkeita. Myös ongelmallisten kaapelien käsittely onnistuu Fincumetilta. Romut prosessoidaan valimoteollisuudelle myytäväksi sopivaan muotoon. ”Meillä on Suomen suurin käytössä oleva granulointilinja sekä patentoitu menetelmä, jolla saamme aikaan korkealaatuista granulaattia”, Samuli kehaisee.

Prosessoidut metallituotteet Fincumet myy suoraan valimoille Suomeen sekä Lähi-Itään, Intiaan ja Kiinaan. Sivutoimipiste Kauko-Idän markkinoita varten Fincumetilla on Hong-Kongissa.

BlueWiller -merikontin lastausjärjestelmä

Koko Suomen kattava toiminta mahdollistaa metallinkierrätyksen sopimukset valtakunnallisesti. Romumetalli tuodaan autokuormin Ikaalisiin ja prosessoinnin jälkeen prosessoitu tuote jatkaa samalla tavalla eteenpäin. Logistiikka on näin ollen tärkeässä asemassa ja sen sujuvuuteen onkin panostettu. ”BlueWiller -merikontin lastausjärjestelmä on esimerkki patentoidusta ratkaisusta, joka tehostaa konttien lastausprosessia”, Samuli mainitsee.

Tunnetumpaa Fincumetin toimintaa Konepörssin lukijoille lienee vaihtolavamyynti. Yritys on alalla hyvin tunnettu toimija ja se myykin parituhatta vaihtolavaa vuosittain. Tarjolla on sekä vakiotuotteita että räätälöityjä ratkaisuja moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin ja monilta eri valmistajilta. ”Fincumet on Suomen johtava yritys vaihtolavamyynnissä ja sillä on Suomen suurin vaihtolavavarasto”, huomauttaa Joonas Järvensivu. ”Meillä on omissa ajoissa päivittäin käytössä näitä vaihtolavojamme. Siitä tulee myös kokemuksia, joiden perusteella jatkokehitämme tuotteitamme.”

Vakiotuotteita on kolmisenkymmentä ja niitä pääsee tutkimaan vierailemalla Fincumetin kotisivuilla. Nopeat toimitukset varmistetaan pitämällä suhteellisen suurta varastoa. ”Meillä on varastossa jatkuvasti kolmisensataa lavaa. Ennen kevään sesonkia määrä taisi olla päälle neljänsadan. Nyt lavoja on mennyt vauhdilla ja ollaan vajaassa kolmessasadassa. Meillä on huikea kevättarjous lavoista ja se tekee varastoon nopeaa vaihtuvuutta”, kertoo Joonas ja vinkkaa katsomaan heidän tarjoustaan mainoksesta.

”Erikoistarpeetkaan eivät ole ongelma, sillä pystymme myös tekemään vaihtolavan asiakkaan toivomusten mukaan. Meillä on muutamille yrityksille omia valmiita malleja, joissa heidän erikoistarpeensa on huomioitu”, Joonas esittelee.

Lavojen hankintaan on kehitetty 15 vuoden kokemuksella asiakkaille edullisia muotoja. ”Suoran kaupan oheen suosituksi on noussut leasing, joka mahdollistaa asiakkaan saavan haluamansa määrän vaihtolavoja ilman pääoman sitomista itse vaihtolavoihin. Leasing on edullinen vaihtoehto ja jokainen lasku on mahdollista poistaa sataprosenttisesti”, kertoo Joonas.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi