Uutiset

Kuljetuskalusto

Eurocargo Euro 6 on tässä

Iveco on esitellyt Euro 6 -normin mukaisen Eurocargon, joka valmistajansa mukaan on edeltäjänsä tavoin monikäyttöinen ja moneen ajotehtävään soveltuva keskiraskas tuloksentekijä. Uuden malliston sydämenä ovat nelisylinterinen, 4,5-litrainen Tector 5 ja kuusisylinterinen, 6,7-litrainen Tector 7.

Tilavuutta kasvaneet moottorit ovat luokassaan ainoita HI-eSCR -teknologialla varustettuja moottoreita tarjoten samalla korkean ja tasaisen suorituskyvyn. Uuteen tuoteperheeseen kuuluu kolme uutta Tector 5 -mallia 160-, 190- ja 210-hevosvoimaisina vaihtoehtoina. Tector 7-moottorista on tarjolla 220-, 250-, 280- ja 320-hevosvoimaiset vaihtoehdot.

Kasvaneiden teholukemien ohella myös vääntöominaisuudet ovat parantuneet ja valmistaja kertookin vääntömomenttien kasvaneen 5-23 prosentilla vaihtoehdosta riippuen.

Valmistajan mukaan kasvanut tilavuus yhdessä toisen sukupolven common rail HD-järjestelmän kanssa on parantanut moottoreiden ominaisuuksia erityisesti alhaisella pyörimisnopeusalueella. Jopa 1600 barin paineen tarjoavan common rail järjestelmän kerrotaan olevan aiempaa tarkemman, mikä omalta osaltaan auttaa alentamaan myös polttoaineenkulutusta. Myös melutason kerrotaan pudonneen edeltäjiinsä verrattuna.

Ivecon käyttämä, yksinomaan AdBlue-urealiuosta hyödyntävä, FPT:n patentoima HI-eSCR-teknologia vähentää typpioksidipäästöjä yli 95 prosenttia muuttamatta palamisprosessia tai vaatimatta lisäjäähdytysjärjestelmää. Yksi huomattava etu on myös painonsäästössä, sillä Iveco kertoo HI-eSCR-teknologian ja sitä hyödyntävien moottoreiden lukeutuvan markkinoiden keveimpiin.

Pakokaasujen virtausta säädellään nyt elektronisesti pakokaasujen lämpötilan nostamiseksi ja SCR-järjestelmän optimaalisen toiminnan takaamiseksi. Elektronisesti ohjatun pakokaasuläpän ansiosta myös moottorijarrun teho on kasvanut 100 ja 150 kW:n saakka.

Uusien moottoreiden ohella Eurocargo-tuoteperheeseen on lisätty myös uusi automatisoitu, 12-portainen Eurotronic ZF-vaihteisto, joka on saatavissa 6-sylinterisen Tector 7:n yhteydessä. 12-portaista vaihtoehtoa suositellaan käytettäväksi erityisesti raskaassa jakeluliikenteessä ja esimerkiksi hinausautokäytössä.

Ivecon mukaan Euro 6-moottorilla varustettujen Eurocargojen huoltoväli on edeltäjien tapaan 80 000 kilometriä. DPF-partikkelisuodatin vaatii vaihtoa 300 000 ajokilometrin välein.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi