Uutiset

Kuljetuskalusto

Erik Maunuksela eläkkeelle

Pitkän uran Scania-kuorma-automyyjänä Seinäjoen alueella tehnyt Erik Maunuksela jäi eläkkeelle tammikuun puolivälissä.

”Aivan tarkkaan ottaen ensin pidetään lomapäivät pois, ja sitten jäädään eläkkeelle”, Erik Maunuksela täsmentää. Scania Suomi oy:n edeltäjän, Scan-Auto oy:n, palvelukseen Maunuksela tuli tammikuun alkupäivinä 1989 korjaamolle ja automyyjäksi hän siirtyi 1990-luvun alkupuolella.

Maunuksela laskeskelee tehneensä noin 1760 autokauppa. Hänen mukaansa joskus kauppaa on hierottu jopa viikkoja, toisinaan se syntyi tarjouksen tekemistä seuraavana päivänä. Vuosien saatossa on tietysti syntynyt pitkäaikaisia asiakassuhteita, jotka monessa tapauksessa ovat jatkuneet toiseen sukupolveen.

Monet asiat ovat tietysti ajan saatossa muuttuneet. Arvonlisäveron käyttöönotto, valuutan muuttuminen euroksi ja huikea ajoneuvojen tekninen kehitys ovat Erik Maunukselan mielestä olleet merkittävimpiä asioita hänen automyyjän urallaan.

Pakolliseen kysymykseen siitä, mitä eläkepäivien varalle on suunniteltuna, Maunuksela vastaa, että lisääntyvä vapaa-aika mahdollistaa parantuneet mahdollisuudet harrastaa liikuntaa eri muodoissaan.

”Työni ohella olen sivutoimisesti viljellyt maata, ja nyt saan vapaat lauantait, kun viljelyyn liittyviä töitä voi tehdä muulloinkin”, naurahtaa Maunuksela ja lupaa näyttäytyä edelleen alan tapahtumissa tuttuja tapaamassa.

Lue seuraavaksi