Uutiset

Kuljetuskalusto

Ekerin oma huoltohalli 10 vuotta

Ab Ekeri oy juhlisti oman huoltohallin ensimmäistä täyttä vuosikymmentä Trailer markkinan merkeissä. Pohjanmaalla Kolpissa pidetyssä juhlassa ekeriläiset saivat mahdollisuuden tavata ja vaihtaa kuulumisia runsaslukuisen asiakasjoukon kanssa. Juhlan kohteena ollut halli toimi luonnollisesti juhlan pääpaikkana. Juhlaohjelma sisälsi juhlapuheita ja temppuja moottoripyörällä. Osa juhlijoista lähti tarpeellisten uusien tai hyväkuntoisten käytettyjen varaosien, rompetorin löytöjen tai huutokaupan ostokohteen kanssa kotiin. Ekerin toimitusjohtaja Matti Laurila kertoi yhtiön tulevaisuudesta. Kotipaikastaan Kolpista tarkasteltuna Ekerin tekeminen kestää pitkälle tulevaisuuteen.

David ’Dabba’ Hjulfors esitti huimia temppuja kaksipyöräisellä. Kuvassa kumi palaa.

”Ekeri on yrityksen jo vuonna 1945 alkaneen historian aikana valmistanut monenlaisia tuotteita. Olemme pitkään panostaneet ja keskittyneet erikoisosaamiseemme. Päätuotteemme on auton ja perävaunun sivusta täysin aukeavat kaappikuormatilat. Ne ovat osaamistamme parhaimmillaan. Haluamme olla markkinoiden paras valinta”,

Mikael Eklund Ekerin huoltohallin edustalla. Hän kehoitti tutustumaan Ekerin tekemään vanhaan asuntovaunuun, joka on SF-Caravan ry:n ensimmäisiä vaunuja.

julisti toimitusjohtaja Matti Laurila juhlapuheessaan. Laurilan mukaan panostus kymmenen vuotta sitten avattuun huoltohalliin on tärkeä osa tuotteiden jälkimarkkinoita. Ekerin tehtaan yhteydessä sijaitsevassa huoltohallissa korjataan ja huolletaan kuljetuskalustoa niiden valmistuspaikasta riippumatta. Ekerin varaosatarjonta on asiakkaille tärkeä, niillä saadaan pyörät pidettyä pyörimässä.

Ekerin kasvu jatkuu

Matti Laurilan mukaan viime vuoden yli 660 uuden yksikön tuotantolukema tullaan ylittämään kuluvana vuonna 5 – 7 prosentin marginaalilla. Vuosi 2018 budjetoidaan samankokoiseen tuotannon kasvuun. Pohjoismaiset asiakkaat ovat hyvin tietoisia Ekeristä, mutta Euroopasta löytyy paljon potentiaalisia uusia asiakkaita. Muutenkin kasvuperusteet ovat selvät.

”Meidän toimitusaika on pitävä. Pystymme toimittamaan uuden varustelun seitsemässä viikossa työn aloittamisesta. Tällä hetkellä eletään positiivisessa tilanteessa. Kun tilauskanta kasvaa, meidän tavoite on edelleen nipistää toimitusaikaa lyhemmäksi”, sanoo Ekerin toimitusjohtaja Laurila, kun olimme juuri saaneet todistaa moottoripyörällä taituroineen nuoren David ’Dabba’ Hjulforsin esitystä. Matti Laurilan puheesta kuulee luottamuksen Pietarsaaren alueen osaajia kohtaan. Kolppi on paikka, johon raskaan kaluston päällirakentamisen ja huollon osaamista on keskittynyt. Ekerin viesti ympäristön oppilaitosten suuntaan on selvä, osaajille on työtä tarjolla.

Huoltotoiminta on tärkeä osa palvelua

Ekerin huollon suuritöisimmät korjauskohteet tuodaan Suomen lisäksi vientimaista Ruotsista ja Norjasta. Silloin kyseessä on yleensä suurempi vaurio. Ekerin juhlan kohteena olleesta huoltohallista vastaa Daniel Asplund.

Huutokauppa sujui Aki Palsanmäen jämäkässä komennossa. Yhtenä huutokauppakohteena ollut varsinainen perävaunu huudettiin 2 700 € hintaan. Kyseessä oli käytetty malli, eikä se ollut Ekerin valmistama.

”Työnkuvaani kuuluu myös yrityksemme laatu- ja ympäristöjärjestelmät. Huoltohallin toiminta lähti alun jälkeen vilkkaasti liikkeelle, kun lämpötilasäädeltyjen kuormatilojen leveysmitat muuttuivat. Silloin toimimme kahdessa vuorossa. Nyt asentajat ovat porrastaen työssä, palvelemme aamu puoli kahdeksasta viiteen saakka iltapäivällä”, toteaa Asplund. Daniel Asplundin mukaan henkilöstö on valmis tekemään tarvittaessa töitä, jos asiakkaalla on kiireellistä tarvetta. Asplundin mukaan jarruosaamiseen löytyy erityistapauksissakin Ekerin huoltohallista apu.

Kohti tulevaa

Ekeri osallistuu osaltaan tulevaisuuden kuljetusratkaisujen kehitykseen. Matti Laurila kertoo aerodynaamisten ratkaisujen olevan osa ympäristötietoisuutta. Pitkään ja perusteellisessa käytössä kestävä ekeriläinen sivusta aukeava kori on Kolpissa toimivalle yritykselle ylpeyden aihe.

Verkossa

www.ekeri.fi

Lue seuraavaksi