Uutiset

Kuljetuskalusto

DHL Freight ja Volvo Trucks testaavat täyssähköistä kaukoliikenneautoa

Volvo FH Electric

DHL Freight ja Volvo Trucks tekevät tiivistä yhteistyötä nopeuttaakseen raskaiden sähkökuorma-autojen käyttöönottoa alueellisessa liikenteessä Euroopassa. Yritysten yhteiset ponnistelut ovat tärkeä askel kohti ilmastoneutraaleja liikenneratkaisuja.

Sähkökuorma-autoja on toistaiseksi käytetty pääasiallisesti lyhyemmän matkan kuljetuksissa kaupunkien keskustoissa ja kaupunkien lähialueilla. Nyt DHL Freight ja Volvo Trucks ovat aloittaneet pitkän matkan raskaisiin kuljetuksiin keskittyvän yhteistyöhankkeen, jossa testataan täyssähköistä Volvo FH -kuorma-autoa 60 tonnin yhdistelmän vetoautona. Maaliskuusta lähtien sähköinen Volvo FH -kuorma-auto liikennöi noin 150 kilometrin etäisyydellä olevien DHL-tavaraliikenneterminaalien välillä Ruotsissa.

Kokeilun aikana Volvo Trucks ja DHL keräävät tärkeää kokemusta ja taustatietoa latausinfrastruktuurista ja sen käyttötarpeista. Kokeilussa saadaan tietoa muun muassa ajetun matkan, kuorman painon ja latauspisteiden etäisyyksien välisten suhteiden vaikutuksista toisiinsa päivittäisessä maanteiden tavaraliikenteessä ja tulosten perusteella niitä osataan jatkossa suunnitella tarpeet täyttävästi.

”Tavoitteenamme on vähentää yrityksemme logistiikkaan liittyvät päästöt nollaan. Jo nyt koko konsernin hiilidioksiditehokkuus on parantunut 35 prosenttia vuoteen 2007 verrattuna. Tarvitsemme kuitenkin innovatiivisia teknisiä ratkaisuja ja vahvoja kumppanuuksia. Vahva yhteistyömme Volvo Trucksin kanssa tukee meitä kunnianhimoisten ympäristötavoitteidemme saavuttamisessa”, sanoo DHL Freightin toimitusjohtaja Uwe Brinks.

”Logistiikka-alalla on edessään valtava haaste tavaraliikenteen hiilidioksidipäästöjen pienentämisessä. Se on myös suuri mahdollisuus. Yhteistyö Volvo Trucksin kanssa auttaa DHL Freightia ottamaan entistäkin suuremman roolin siirtymisessä vastuullisiin ja kestävän kehityksen mukaisiin kuljetusratkaisuihin”, kertoo DHL Freight Swedenin toimitusjohtaja Robert Zander.

Volvo FH Electric

Volvo Trucks panostaa suuresti kehitykseen kohti fossiilittomia kuljetuksia muun muassa tekemällä jatkuvaa kehitystyötä sähkökuorma-autojen saralla, ja tekemällä siirtymisen sähköiseen kuorma-autokalustoon mahdollisimman saumattomaksi ja tehokkaaksi.

”Kuljetusliiketoiminta muuttuu nopeasti ja vastuullisuus on koko ajan yhä tärkeämpi liiketoimintaetu monille asiakkaillemme. Tarjoamme tehokkaita kuljetusratkaisuja, jotka auttavat siirtymään nopeasti fossiilittomiin polttoaineisiin, kuten sähköön. Meillä on pitkäaikainen suhde DHL:n kanssa. Heidän laajan ja maailmanlaajuisen logistiikan asiantuntemuksensa ansiosta voimme yhdessä tehdä tärkeitä havaintoja sähköistymisen vaatimuksista ja sovittaa niitä asiakkaiden tarpeisiin”, toteaa Roger Alm, Volvo Trucksin toimitusjohtaja.

Volvo FH Electric

Volvo Trucksilla kaupunkijakeluun tarkoitetut Volvo FL Electric ja Volvo FE Electric -täyssähkökuorma-autot ovat nyt jo sarjatuotannossa. Tänä vuonna Volvo Trucksin sähkökuorma-autojen mallisto laajenee myös raskaisiin kuorma-autoihin.

”Tavoitteemme on, että vuoteen 2040 mennessä koko myynnissä oleva kuorma-automallisto on täysin fossiilivapaata”, Roger Alm toteaa.

Lue seuraavaksi