Uutiset

Kuljetuskalusto

DHL Express rakennuttaa uuden logistiikkakeskuksen Vantaalle

DHL Express rakennuttaa Helsinki-Vantaan lentokentälle kansainvälisiä lentopikakuljetuksia palvelevan logistiikkakeskuksen. DHL Expressin kokonaisinvestointi uusiin tiloihin ja teknologiaan Aviapolis-alueella on noin 100 miljoonaa euroa koko vuokrakaudelta. Uudisrakennus nousee Siipitielle ja siitä on suora yhteys asematasolle, missä DHL Expressin lentokoneet lastataan ja puretaan. Logistiikkakeskuksen kautta kulkevat tulevaisuudessa kaikki Suomen saapuvat ja lähtevät Express-lähetykset ja se valmistuu vuoden 2025 jälkipuoliskolla.

DHL Express vastaa uudella logistiikkakeskuksella lentopikakuljetusten kasvuun, jonka moottorina on viime vuosina ollut erityisesti kansainvälinen verkkokauppa sekä Express-kuljetusten merkittävä kysyntä kaikissa asiakassegmenteissä. ”Palveluidemme joustavuus, toimitusvarmuus, nopeus, sekä maailmanlaajuinen kattavuus ovat ratkaisevia asiakkaidemme toimitusketjusuunnittelussa. Olemme vuosien ajan suunnitelmallisesti investoineet ja vahvistaneet toimintojamme Suomessa. Tällä hankkeella nostamme käsittelykapasiteettiamme merkittävästi varmistaen kasvumahdollisuutemme myös tulevaisuudessa. Uusi ajanmukainen logistiikkakeskus antaa meille entistä paremmat mahdollisuudet tuottaa myös jatkossa luotettavia ja nopeita kuljetuspalveluja, jotka tukevat suomalaisten vienti- ja tuontiyritysten kilpailukykyä”, sanoo DHL Express (Finland) Oy:n toimitusjohtaja Oktay Nuri.

Logistiikkakeskuksessa tulee työskentelemään noin 150 henkilöä ja määrän odotetaan kasvavan useilla kymmenillä. DHL Expressin pääkonttori tulee jatkossa sijoittumaan erillisiin toimistotiloihin.

”Uusi logistiikkakeskus on kooltaan noin 16 000 bruttoneliömetriä, eli nykyiset tuotantoneliömme Vantaalla yli kaksinkertaistuvat. Automaattinen lajittelujärjestelmä pystyy käsittelemään noin 6500 pakettilähetystä tunnissa. 90 suoralastauspaikkaa mahdollistaa lähetysten lajittelun tehokkaasti suoraan kuljetinjärjestelmästä jakeluautoihin. Kaikilla paikoilla on mahdollisuus sähköautojen lataukseen, mikä tukee tavoitettamme sähköistää koko jakelukalustomme muutaman vuoden kuluessa”, kertoo DHL Expressin operatiivinen johtaja Janne Appel.

DHL Express kehittää verkostoaan kestävästi

Deutsche Post DHL Groupin maailmanlaajuinen ympäristönsuojelutavoite on vähentää kaikki logistiikan päästöt nollaan vuoteen 2050 mennessä. Tärkeitä osatekijöitä tämän tavoitteen saavuttamisessa ovat mm. kuljetusten ja kiinteistöjen hiilijalanjäljen pienentäminen. DHL:n ympäristötavoitteiden mukaisesti uusi Express-logistiikkakeskus tulee olemaan hiilineutraali. Pääasiallisena lämmitysratkaisuna käytetään maalämpöä ja sähköä tuotetaan aurinkoenergialla. Kehittynyt kiinteistöautomaatiojärjestelmä, energiatehokkaat rakennusmateriaalit ja käsittelylaitteet sekä LED-valaistus ovat energiatehokkuuden osatekijöitä. Henkilöstö saa uuden tilavan ja toimivan työympäristön, jossa turvallisuus- ja ympäristönäkökohdat on otettu erityisen hyvin huomioon.

DHL Expressin globaalien standardien mukaisesti suunnitellun kiinteistön rakennuttaa AVIA Real Estate Oy ja pääurakoitsijana toimii Meijou Oy.

Investointi Suomen logistiikkakeskukseen on osa DHL Expressin laajempaa suunnitelmaa kehittää ja kasvattaa verkostoaan. Vastaava logistiikkakeskus on parhaillaan rakenteilla Münchenissä, ja Kööpenhaminaan valmistui muutama kuukausi sitten uusi Pohjoismaiden Express-lajittelukeskus. Suomeen valmistui 2019 Pirkkalaan 5000 neliömetrin suuruinen Express-terminaali.

DHL Express Suomessa

DHL Express kuljettaa kiireellisiä asiakirjoja ja lähetyksiä aina 3000 kg asti luotettavasti ja nopeasti ovelta ovelle yli 220 maassa ja alueella. Aamuisin saapuvat lennot DHL Expressin lajittelukeskuksista Leipzigista sekä Kööpenhaminasta Helsinki-Vantaalle, mistä lähetykset lähtevät välittömästi eteenpäin jakeluun valtakunnallisesti. Iltaisin puolestaan Suomen vientilähetykset lähtevät DHL Expressin terminaalista maailmalle. Päivittäiset lennot luovat nopeat yhteydet DHL:n maailmanlaajuiseen verkostoon.

DHL Express työllistää Vantaalla, Tampereella ja Turussa lähes 400 työntekijää ja on Great Place to Work -sertifioitu.


Lue seuraavaksi