Uutiset

Kuljetuskalusto

Dennison osaa konttiperävaunut

Merikontti on aiempaa yleisempi kuljetusväline myös euroopanvälisessä liikenteessä, jolloin merikonttien kuljettamisessa tarvitaan myös uusia innovaatioita. Irlantilainen perävaunuvalmistaja Dennison on jo vuosien ajan kehittänyt ja valmistanut perävaunuja useisiin erilaisiin tarpeisiin, pääpaino on viime vuosina ollut konttikuljetuksissa. Perinteisten konttiperävaunujen ohella Dennison valmistaa myös erikoisratkaisuja, kuten B-linkkejä tai Hannoverissa esillä olleita, katkaistavia Multi-function -perävaunuja.

”Ensimmäiset Multi-function -perävaunut valmistuivat jo kymmenen vuotta sitten englantilaisille markkinoille, missä niitä on liikenteessä noin 500 yksikön verran”, kertoo tuotantojohtaja David Dennison Hannoverissa. 

Multi-function-konttiperävaunu koostuu käytännössä kahdesta erillisestä perävaunusta, jotka voidaan liittää kiinteästi yhteen.

”Perävaunun edut nousevat esiin kahden 20-jalkaisen kontin yhteydessä, sillä katkaistavan rakenteen ansiosta kumpikin kontti voidaan purkaa takaovien kautta vaikkapa laiturissa. Kummassakin perävaunussa on myös vetotappi, joten perävaunuja on mahdollista käyttää myös irrallisina yksiköinä. Yhteen kytkettynä perävaunulla on mahdollista kuljettaa 40-jalkaisia kontteja”, selventää Dennison rakennetta.

”Standardituotteiden ohella valmistamme myös erikoisratkaisuja, kuten 40-jalkaisen kontin kuljettamiseen soveltuvia B-linkkejä, joita olemme toimittaneet muun muassa Ruotsiin. Toki valmistamme myös ”normaaleja B-linkkejä”, joissa telinsiirto on toteutettu teräsrullien avulla. Kokemuksemme perusteella ratkaisu on toiminut myös Skandinaviassa”, kertoo David Dennison.

Ari Perttilä

Hannover, Saksa

Lue seuraavaksi