Uutiset

Kuljetuskalusto

Daimlerin Fleetboard -palvelut tehostavat kuljetuksia

Automerkki Mercedes-Benz kuuluu Daimler-konserniin. Merkki on iso tekijä kuorma-autoissa Suomessa ja erityisesti Euroopassa. Mercedes-Benz tuo konsernin sähköisiä palveluja raskaan kaluston käyttäjille. Mercedes-Benz kuorma-autoissa jo käytössä oleva FleetBoard -tiedonkeruu ja hallinta voidaan yhdistää uuteen Mercedes-Benz Uptime palveluun. Yhdistäminen vaatii erillisen sopimuksen. Palvelu pyrkii maksimoimaan raskaan kaluston käyttöä ja huoltojen suunnittelua. Laajempana tavoitteena on maantiekuljetusten tehostaminen.

Saksan Münchenissä toukokuun alkupäivinä oli suuren juhlan tuntua. Mercedes-Benz lanseerasi FleetBoard Storen näyttävästi. Mercedes-Benzin kuorma-autojen pääjohtaja Stefan Buchner kertoi Fleetboardin kehitystyön alkaneen kuusitoista vuotta sitten. Nyt on Mercedeksen mukaan aika siirtyä FleetBoardista saatavan tiedon reaaliaikaiseen hyödyntämiseen. Mercedes-Benzin tämän vuoden keväällä ja siitä eteenpäin valmistuvatn kuorma-autot on jo varustettu Uptime-valmiudella. Suomessa asiakas voi halutessaan aktivoida palvelun käyttöön heinäkuusta 2017 lähtien. Uptimen avulla voi seurata ajoneuvon kuntoa reaaliajassa. Se tunnistaa huoltotarpeet ja mahdolliset rikot, lähettää tiedot huollolle ja voi ehdottaa sopivaa huoltoaikaa.

Monimuotoista, mutta yksinkertaista

Mercedes-Benzin palvelu on yksinkertainen. Kuorma-auton huoltojen ja korjausten ennakoinnilla haetaan ajoneuvon käytölle suurin mahdollinen hyöty. Huolto voi aikaistua

Fleetboard tuottaa ajoneuvokohtaista tietoa UpTime -sovelluksen luvalla ja kautta.

tai viivästyä suunnitellusta, käytön mukaan. Kiinteistä huoltoväleistä siirrytään reaaliaikaisen tarpeen mukaiseen huoltamiseen. FleetBoard kerää tietoa ajoneuvosta koko ajan ja siirtää sen asiakkaan luvalla Uptime-palveluun. Palvelu ennakoi huollon ja ennaltaehkäisee ajoneuvon suunnittelemattoman pysähdyksen.

Palvelujen määrä kasvaa nopeasti

Daimler tekee innovatiivisten yritysten kanssa kehittämistyötä. FleetBoard Storen julkistuksessa esiteltiin toimivia sovelluksia esimerkiksi ajoneuvojen ominaisuuksien perehtymiseen, polttoainetta säästävään ryhmäajoon tai kuljettajien taloudellisen ajamisen kouluttamiseen. Daimler korosti luottamusta palveluntarjoajana. Se koskee erityisesti yksilön tietosuojaa ja -turvallisuutta. Palvelujen tarjoaminen muille kuin Mercedes-Benz merkkisellä ajaville on osa suurempaa tavoitetta. Lisä- ja tukipalvelut eivät ole pelkkää

Daimlerin Nicola Josub kertoi Münchenissä Transport Logistic -messuilla Fleetboardiin kytketyn UpTime-palvelun mahdollisuuksista.

tekniikkaa. Logistiikan kokonaisuuden kannalta tavoitteena on kuljetuskaluston suurempi käyttöaste.

Verkossa

www.vehotrucks.fi

www.fleetboard.de/en

Lue seuraavaksi