Uutiset

Kuljetuskalusto

DAF Trucks voitti Computable Award 2018 -palkinnon

DAF Trucks on voittanut arvostetun Computable Award 2018 -palkinnon yrityksen 3D DAF Truck Configurator -kuorma-autojen kokoonpano-ohjelmalla. Tämän uuden huippumodernin verkkotyökalun avulla DAF:n asiakkaat voivat määritellä ihanneajokkinsa verkossa. Computable Awards -palkinnot ovat Alankomaiden merkittävimmät IT-alan palkinnot, ja ne jakaa IT-asiantuntijoista sekä Computable-lehden lukijoista koostuva raati. DAF palkittiin ’Vuoden digitaalinen innovaatio’ -kategoriassa.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Patrick Essers, EIT Digitalin johtaja, Renaud Dehillotte, DAF Trucksin markkinointipäällikkö, Rens Evers, DAF Trucksin ITD-johtaja ja Ben van der Burg, seremonian isäntä.

“Ainutlaatuista autoteollisuudessa”

”3D kuorma-autojen kokoonpano-ohjelmallaan DAF ottaa kärkipaikan verkkopohjaisessa kuorma-autojen suunnittelussa” sanoo Sander Hulsman, Computable-lehden päätoimittaja. ”Kaikki mahdolliset vaihtoehdot ovat nähtävillä, ja mukana on lähes rajattomasti vaihtoehtoja eri osien, kuten polttoainesäiliöiden ja akkutelineiden, sijoittamiseen. On ainutlaatuista, että DAF:lla tiedot haetaan suoraan CAD-lähdetiedostoista sen sijaan, että käytettäisiin kokoonpano-ohjelmissa yleisiä standardikuvia ja -tiedostoja. Menetelmä takaa 100 % tarkkuuden. Lisäksi 3D Truck Configurator -ohjelma tarjoaa mahdollisuuden tarkastella määritellyn kuorma-auton pienimpiäkin yksityiskohtia – mikä on ainutlaatuista autoteollisuudessa. Siksipä Computable Awards -kilpailuraadin ja Computable-lehden lukijoiden mielestä DAF on itseoikeutettu voittaja ’Vuoden digitaalinen innovaatio’ -kategoriassa.”

DAF – tehokasta kuljetusta

Richard Zink, myynnin ja markkinoinnin johtaja ja DAF:n johtokunnan jäsen, on erityisen mielissään palkinnosta. ”Etsimme aina tapoja palvella markkinoita entistä paremmin,” hän sanoo. ”DAF:n 3D Truck Configurator -ohjelman avulla asiakkaamme voivat suunnitella optimaalisimman mahdollisen kuorma-auton, ja halutessaan vieläpä yhdessä runkotoimittajansa ja jälleenmyyjänsä kanssa. Tämä innovatiivinen verkkoprosessi sopii saumattomasti DAF:n kuljetustehokkuuden filosofiaan. Se on erinomaisen käyttäjäystävällinen ja vauhdittaa kuorma-auton toimitusta, koska runkotoimittaja pääsee mukaan prosessiin jo hyvin aikaisessa vaiheessa, jolloin tällä on aikaa aloittaa rakenteiden valmistelu jo kuorma-auton tilausvaiheessa.”

Computable Awards 2018 -kilpailun ’Vuoden digitaalinen innovaatio’ -kategoriassa oli yhteensä 60 osanottajaa, joista kymmenen nimettiin lopulta ehdokkaiksi.

3D DAF Truck Configurator -ohjelma löytyy DAF:n Euroopan verkkosivuilta sekä DAF maahantuojan Nordic Truckcenter Oy:n kotisivuilta osoitteesta www.nordictruckcenter.fi.

Lue seuraavaksi