Uutiset

Kuljetuskalusto

ContiPressureCheck – rengaspaineiden valvontajärjestelmä

Ajamisen turvallisuus ja mukavuus riippuvat suoraan renkaiden kunnosta. Noin 40 % rengasrikoista aiheutuu liian pienistä rengaspaineista. Rengaspaineita valvovat järjestelmät pystyvät poistamaan usean onnettomuuden syyn ja parantamaan ajamisen turvallisuutta. Sen lisäksi ne pienentävät hiilidioksidipäästöjä ja polttoaineen kulutusta.

Continentalin kehittämä ContiPressureCheck järjestelmä valvoo jatkuvasti renkaiden painetta ja lämpötilaa, ja varoittaa kuljettajaa, jos jonkin pyörän rengaspaine laskee. ContiPressureCheck lisää turvallisuutta sekä vähentää polttoaineenkulutusta, renkaiden kulumista ja ajokaluston kokonaiskäyttökuluja. Kuljetusliike voi ennakoida rengasrikkoja ja välttyä toimitusviivästyksiltä.

ContiPressureCheck koostuu keskusyksiköstä sekä renkaiden sisäpuolelle kumisuojuksella liimattavista antureista, jotka tarkkailevat renkaiden ilmanpainetta ja lämpötilaa. Mittausarvot lähetetään langattomasti keskusyksikölle, joka välittää ne näytölle ja/tai suoraan ajoneuvon omaan telematiikkajärjestelmään. Järjestelmä soveltuu suurempiinkin yhdistelmiin, sillä se kykenee tarkkailemaan samanaikaisesti jopa 24 rengasta.

ContiPressureCheck järjestelmä soveltuu lähes kaikenlaisiin hyötyajoneuvoihin ja työkoneisiin niin ajoneuvovalmistajille kuin jälkimarkkinoillekin. Antureiden tyypillinen toimintaikä on 600 000 km tai kuusi vuotta, ja niitä voidaan tuona aikana siirtää vapaasti kuluneista renkaista uusiin.

ContiPressureCheck –järjestelmä on Kuljetus 2017 -messuila Kahan osastolla C133.

Lue seuraavaksi