Uutiset

Kuljetuskalusto

CharterWay-konseptilla kulut kuriin

CharterWay on Daimler AG:n 1990-luvun alussa lanseeraama palveluvalikoima, joka koostuu Mercedes-Benz ja Fuso -hyötyajoneuvojen huoltoleasing-, vuokraus- ja huolenpitosopimuksista. Suomessa Veho on tarjonnut vastaavia palveluita jo vuosien ajan eri nimikkeillä, mutta nyt Veho on ensimmäisenä Daimlerin ulkopuolisena toimijana saanut käyttöoikeuden CharterWay-konseptiin, jonka vaatima organisaatio on määrä saada valmiiksi vielä kuluvan vuoden aikana.

”Marraskuun ensimmäisenä päivänä käynnistyneellä CharterWay-palvelulla haluamme olla mukana tuomassa asiakkaidemme käyttöön aikaisempaa laajemman ja kattavamman valikoiman kaluston käytettävyyttä ja liikkuvuutta parantavia palveluita”, linjaa CharterWay-toiminnoista Suomessa vastaava myyntijohtaja Antti Langinkoski, jonka mukaan asiakaskunnan huomio on selvästi kääntymässä hankintahinnasta käyttöiän aikaisiin kokonaiskustannuksiin.

”Asiakkaat ovat tiedostaneet hankintahinnan yhdessä välirahan kanssa muodostavan vain pienen osa ajoneuvon elinkaarikustannuksista. Asiakkaat laskevat ajoneuvon kustannukset senttiä / kilometri –ajattelun kautta aikaisempaa useammin, mikä on omalta osaltaan myötävaikuttanut palveluvalikoiman uudistamiseen ja kasvattamiseen”, kertoo Langinkoski.

”Kaluston vuokraaminen on Suomessa yleistymässä ja huolto- ja korjaussopimusten osalta kuulumme edelläkävijöihin Euroopassa”, jatkaa Langinkoski, jonka mukaan kalustoa hankitaan enenevissä määrin leasing- ja vuokrasopimusten turvin. Langinkosken mukaan huoltoleasing-sopimusten merkittävimmät edut ovat huolto- ja rahoituskulujen ennakoitavuudessa sekä tarvittavan alkupääoman pienuudessa.

”Määräaikaisena tehtävän vuokraus- tai huoltoleasing-sopimuksen muokkaaminen tai päättäminen kesken sopimuskauden on myös helpompaa verrattuna perinteiseen osamaksurahoitussopimukseen”, muistuttaa Langinkoski, jonka mielestä talouselämän aikaisempaa nopeammat suhdannevaihtelut yhdessä parin vuoden takaisen taantuman kanssa ovat omalta osaltaan kasvattaneet autoilijoiden kiinnostusta vuokrakalustoon.

”Asiakkaat saavat käyttöönsä joustavan ja kustannustehokkaan paketin täydentämällä omaa kalustolaivastoa leasing- tai vuokrasopimuksella hankittavalla kalustolla. Vuokrakaluston edut korostuvat alati yleistyvissä, nopeasti alkavissa ja kestoltaan lyhytaikaisissa ajotehtävissä”, sanoo Langinkoski, jonka mukaan CharterWay-konseptiin kuuluvan kaluston vuokra-aika on lyhimmillään yksi päivä.

”Tällä hetkellä suomalaiseen CharterWay-laivastoon kuuluu kolmisenkymmentä pakettiautoa ja parisenkymmentä kuorma-autoa, jotka ovat kaikki alle vuodenikäisiä. Meillä on siis markkinoiden uusin ja samalla vähäpäästöisin hyötyajoneuvojen vuokra-autokanta, jota tullaan lähiaikoina kasvattamaan myös jalkalavakonteilla ja erilaisilla perävaunuvaihtoehdoilla”, valottaa Langinkoski lähitulevaisuutta.

Aikaisempaa vahvemman konseptin myötä Veholla on Langinkosken johdolla tarkoitus kasvattaa markkinaosuuttaan niin kaluston vuokraamisen kuin huoltoleasinginkin saralla. Langinkosken mukaan tavoitteena on kolminkertaistaa vuokrakaluston määrä seuraavan kahden vuoden aikana.

CharterWay-konsepti kattaa Mercedes-Benz –paketti- ja kuorma-autot sekä Fuso Canter –malliston. Sisu-autoilijoille tarjotaan vastaavia, merkin ja asiakaskunnan vaatimusten mukaan räätälöityjä palveluita, joihin kuuluu muun muassa Sisu-huolto-, huolenpito ja huoltolesingsopimus.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi