Uutiset

Kuljetuskalusto

Cargotecilta uusi Hiab C912 -nosturiohjaamo

Puutavara-autoilija Ismo Viitanen on tyytyväinen uuteen Hiab C912-nosturiohjaamoon, sillä se on parantunut lähes kaikilta ominaisuuksiltaan aikaisempaan versioon verrattuna. Näkyväisyys ja työergonomia ovat todella hyvät uudessa ohjaamossa.

Cargotecin uusi teräsputkirunkoinen, ruostumattomasta teräksestä valmistettu C912-nosturiohjaamo on entistä tilavampi, lisää tilaa on saatu ohjaamon nostolaitetta kaventamalla. Näkyväisyys on parantunut etenkin oikealle puolelle todella paljon, mikä helpottaa lastaustyötä sekä lisää turvallisuutta. Myös tuulilasinpyyhkijän moottori on siirretty tuulilasin keskeltä sivulle. Ilmankierto ja -suuntaus ikkunoihin on tasainen ja tehokas. Myös ohjaamon äänieristys on aikaisempaa parempi.

Ohjaamon Be-Ge -istuin on erittäin mukava istua. Istuimessa on eteen/taakse säädöt, istuinosan ja selkänojan kallistussäätö sekä käsinojien kolme eri säätömahdollisuutta, joiden ansiosta työskentely sujuu sopivan rennossa asennossa. Myös nosturin käyttövivut sekä uudet isot katkaisimet ovat hyvin käsillä ja helpot sekä entistä kevyemmät käyttää. Käyttöpaneeli on samantyyppinen kuin kaivukoneissa eli hyvin näkökentässä, joten kaikki tarvittava näkyy ilman pään kääntelyä. Uutta ohjaamoa on saatavana sekä mekaanisella vipuohjauksella (2+2/4+2) että sähköisellä ohjauksella. Mekaanisten ohjaimien yhteydessä polkimien korkeus on säädettävissä kolmeen eri korkeuteen, mikä tarjoaa mukavan työskentelyasennon eripituisille kuljettajille.

Ohjaamon ovenkahvat ja lukitukset on tehty kestämään kovaa käyttöä ja etuoven suojaverho on avattavissa ja suljettavissa yhdellä kädellä. Verho rullautuu hyvin ylös ja pysyy siellä vaikka se unohtuisi ylös ajon ajaksi.

Lämmitin sekä mahdollinen ilmastointilaite on sijoitettu ohjaamon lattian alle korkeuden minimoimiseksi. Alhaalla ne ovat myös paremmin suojassa kolhuilta kuin ohjaamon katolla. Lisäksi istuimen alle jää nyt paremmin huoltotilaa ja esimerkiksi lasinpesunesteen säiliö on saatu sijoitettua istuimen alle parempaan paikkaan.

Lisävarusteina uuteen ohjaamoon on saatavana muun muassa: 12 voltin pistoke, vaaka, lisätyövaloja, ilmastointilaite, lisälämmitin ja USB/MP3-liitännällä oleva radio/cd-soitin.

Ohjaamon ”prototyyppi” on ollut koekäytössä Hiab Loglift 96S -nosturissa P. O. Viitanen Ky:n Ismo Viitasella ja hänen kuljettajallaan Kimmo Virtasella Uudessakaupungissa toukokuusta lähtien ja kokemukset ovat olleet positiivisia. Molemmat miehet ovat tyytyväisiä, kun nosturivalmistaja kiinnittää huomiota heidänkin työskentelyolosuhteisiinsa. Uutta ohjaamoa on saatavana jatkossa Hiab Loglift- ja Hiab Jonsered-nostureihin.

www.cargotec.com

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi