Uutiset

Kuljetuskalusto

Cargotec-VAK-yhteistyö jälkimarkkinoinnissa

Cargotec Finland Oy:n jälkimarkkinointipäällikkö Mika Laine ja VAK:n jälkimarkkinointipäällikkö Juha-Matti Ruuskanen uskovat yhteistyöhön parhaan jälkimarkkinointikonseptin luomisessa.

Cargotecin osalta yhteistyön perustana on koko huoltokonseptin uudelleen luominen, halu kehittyä, uusia jälkimarkkinointiverkosto hyvän ja vahvan kumppanin kanssa ja nostaa palvelu halutulle tasolle. Cargotec ja VAK voivat yhdessä saavuttaa riittävän suuren asiakasmäärän, jolloin voidaan luoda tulevaisuuden palvelukonsepti. Tällöin asiakkaalle voidaan tarjota parasta ja kokonaisvaltaista palvelua yhdellä kertaa.

Cargotecilla ja VAK:illa on ollut yhteistyötä tähänkin mennessä jo vuosia muun muassa Focolift-takalaitanostimien osalta. Nyt se on tarkoitus laajentaa myös muihin Hiab- ja Multilift-tuotteisiin, joihin on koulutettu Seinäjoella kolme ja Jyväskylässä neljä asentajaa. VAK:n etuja ovat lisäksi sijainti lähellä asiakkaita ja laajat aukioloajat sekä kokemusperäinen ammattitaito. Varaosamyynnin uudelleen kanavoiminen osaltaan takaa tuotteille paremman toimintavarmuuden.

Tulevaisuuden huoltokonseptissa tullaan suuntautumaan ennakoivaan huoltoon, jolloin huollon määrä kasvaa korjaamisen samanaikaisesti vähentyessä ja lopputuloksen parantuessa. Kaikille tuotteille laaditaan ennakkohuolto-ohjelmat, jotka ovat jo olemassa esimerkiksi VAK:n perävaunuille ja Focoliftin takalaitanostimille. Säännöllisten huoltokäyntien yhteydessä voidaan tehdä myös nosturien ja takalaitanostimien tarkastukset ja määräaikaiskatsastukset. Varsinkin yhteistyön alkuvaiheessa, mutta myös jatkossa Cargotecin teknisen tuen organisaatio on VAK:n apuna toiminnan sujumisen takaamiseksi.

Yhteistyön alkamisen johdosta järjestetään asiakkaille avoimien ovien päivät Jyväskylässä 28.1. ja Seinäjoella 29.1, jolloin on mahdollisuus tutustua Cargotecin ja VAK:n toimintaan.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi