Uutiset

Kuljetuskalusto

Brittien ratakuorma-autosarja päättyi suomalaisjuhliin

Mad-Croc Racingin Mika Mäkinen voitti Sisullaan Britannian avoimen ratakuorma-autojen BTRC (British Truck Race Championship) -sarjan mestaruuden näytöstyyliin. Ensimmäisenä suomalaiskuljettajan sarjan mestariksi ajanut Mäkinen kirjautti kauden viimeisen kilpailuviikonlopun tuloslistalle Brands Hatchissä voiton, kakkos- ja kolmossijat. Etenkin päätöspäivän ensimmäinen startti osoitti Mäkisen ylivoiman.

Ruudusta 12 kilpailuun startannut suomalaiskuljettaja ohitti avauskierroksella peräti seitsemän kanssakilpailijaa ja nousi lopulta selvään voittoon.
”Se oli ehkä urani paras startti ja ensimmäinen kierros. Lähtösuoralla oli sakeasti savua, mutta laskin menemään savun läpi ja sain kahteen ensimmäiseen mutkaan hyvän ajolinjan. Isot autot täyttävät radan koko sen leveydeltä helposti, mutta onnistuin pujottelemaan melko nopeasti kisan kärkeen”.

Päivän kahdessa viimeisessä startissa Mäkisen nousua hidastivat punaiset liput sekä tekninen vika. ”Toisen startin nousuni kuihtui punaiseen lippuun, jolla kilpailu keskeytettiin kahdesti. Kun kilpailu keskeytettiin, olin molemmilla kerroilla juuri ohittanut neljä autoa, ja uusintalähdöissä jouduin palaamaan ohituksia edeltävälle lähtöpaikalle. Aika ja kierrokset loppuivat kesken. Toinen sija oli siihen nähden ihan ok”. Kauden viimeisessä startissa Mäkisen vauhdin katkaisi irronnut takavakain. ”Lähdön puolivälistä lähtien ajaminen oli maaliin selviytymistä. Auto keinui pahasti ja pyrki koko ajan yliohjautumaan. Kolmas sija, ihan ok sekin”, mestari summasi.

Mäkinen voitti kauden aikana kaikkiaan 14 osakilpailua.

Suomalaiskuljettajan kotimainen kilpa-auto Sisu oli Brands Hatchissäkin tuomariston tarkkailussa ja auto punnittiin ainoana autona kilpailujen välissä. Sisu todettiin punnituksessa peräti 300 kiloa ylipainoiseksi, joten suomalaiskuljettajaa ei saatu tälläkään keinolla ulos tuloksista.
”Ensi kausi on vielä avoin. Tuodaan Sisu Suomeen perusteelliseen huoltoon ja mietitään sen jälkeen, mitä seuraavaksi”, tuore mestari mietti.