Uutiset

Kuljetuskalusto

Bridgestone on toimittanut jo yli 10 miljoonaa Run Flat -rengasta

Koska toimitettujen renkaiden määrä ylitti viiden miljoonan rajan elokuussa 2006, määrä on kaksinkertaistunut vain vuodessa ja kahdeksassa kuukaudessa.

Run Flat -renkaat toimivat normaalioloissa määrätyllä nopeudella ja määrätyn matkan senkin jälkeen, kun rengas on tyhjentynyt. Tämä lisää merkittävästi turvallisuutta tilanteissa, joissa rengas tyhjenee äkillisesti puhkeamisen seurauksena, sillä ajo-ominaisuudet säilyvät vakaina. Run Flat -renkaiden ansiosta vararengasta ei myöskään enää tarvitse kuljettaa mukana. Tämä pienentää sellaisten toissijaisten onnettomuuksien vaaraa, jotka aiheutuvat renkaiden vaihtamisesta valtateiden varsilla.

Vararenkaasta luopuminen säästää myös luonnonvaroja ja vähentää polttoaineen kulutusta painon alenemisen ansiosta, minkä lisäksi autonvalmistajat voivat suunnitella ajoneuvoja entistä vapaammin. Lisäksi kumin kulutus ja kumiromun määrä vähenevät.

Bridgestone-konserni pitää Run Flat -renkaita strategisina tuotteina. Koska Run Flat -renkaat lisäävät merkittävästi turvallisuutta ja vähentävät ympäristöön kohdistuvaa kuormitusta, Bridgestone pyrkii vahvistamaan asemaansa tässä tuotesegmentissä ja laajentamaan markkinoita entisestään. Bridgestone-konserni pyrkii varmistamaan, että laadukkaat Run Flat -renkaat ovat jatkuvasti sekä maailman johtavien autonvalmistajien että kuljettajien saatavilla.

Bridgestone on Run Flat -teknologian kehittämisen uranuurtaja, ja se toimitti ensimmäisen Run Flat -renkaansa 1980-luvun alussa. Ensimmäiset Run Flat -renkaat oli tarkoitettu liikuntavammaisten henkilöiden erikoisvalmistettuihin autoihin. Ensimmäiset sarjavalmisteisille autoille tarkoitetut Run Flat -renkaat Bridgestone toimitti vuonna 1987. Renkaat oli tarkoitettu Porsche 959 -malliin. Bridgestonen Run Flat -renkaiden tuotanto on kiihtynyt vuodesta 1999, sillä autonvalmistajat ovat ottaneet Run Flat -rengastyypin käyttöön yhä useammassa automallissa.

*Bridgestone-konserni valmistaa Run Flat -renkaita kuudessa tehtaassa, jotka sijaitsevat neljässä eri maassa – Japanissa, Yhdysvalloissa, Puolassa ja Etelä-Afrikassa (tilanne 30. huhtikuuta 2008).

Lue seuraavaksi