Uutiset

Kuljetuskalusto

Bauma 2019: Schmitz Cargobull -uutuuksia

Saksalainen Schmitz Cargobull on tunnettu päällirakenne- ja perävaunuvalmistaja, jonka tuotevalikoimaan kuuluvat myös kippilavat ja -perävaunut.

Bauma 2019 -messuille Schmitz Cargobull tuo nähtäville alumiinirakenteisella lavalla varustetun kippaavan S.KI-puoliperävaunun, jossa on lisävarusteena saatava Okulen-muovipinnoite. Pinnoitteen ansiosta kipattaessa kuljetettava materiaali lähtee liikkeelle jo pienellä kippauskulmalla. Näin ollen painopiste pysyy koko kippauksen ajan alempana, mikä vähentää kaatumisen riskiä. Myös puhdistamisen tarve vähenee pinnoitetta käytettäessä.

Pyöreäkulmaisella teräslavalla varustettuun S.KI-kippiperävaunuun on saatavissa uudistettu lämpöeriste. Uuden eristeen kehittelyssä on erityistä huomiota kiinnitetty alhaiseen painoon. Parhaassa tapauksessa eristämisen aiheuttama lisäpaino on vain 310 kilogramma.

Autoon asennettavaan M.KI-kippilavaan on saatavana sähkökäyttöinen peite. Peitteen ohjaus tapahtuu kauko-ohjaimella, ja se onnistuu auton ohjaamosta tai ulkopuolelta. Sähkökäyttöinen peite on parhaimmillaan lyhyillä matkoilla, kun kuormana on helposti pölyävää materiaalia. Kaukokäyttö parantaa ratkaisevasti työturvallisuutta.

Schmitz Cargobull tarjoaa perävaunuihinsa kolmannen polven TrailerConnect-telematiikkaa lisävarusteena. Sen avulla voidaan seurata perävaunun kuntoa etänä. S.KI-hallintaohjelma puolestaan tarjoaa kuljettajalle mahdollisuuden hallita ja tarkkailla perävaunun toimintoja mobiililaitteella.

Lue seuraavaksi