Uutiset

Kuljetuskalusto

Avarampiin toimitiloihin – Vianor Rauma

Rauman Vianor on muuttanut uusiin, avarampiin tiloihin. Aikaisemmin sataman läheisyydessä toiminut yritys palvelee nyt asiakkaitaan kaupungin itäpuolella, vain muutaman sadan metrin päässä valtatie kahdeksan ja kahdentoista (Huittistentie) risteyksestä. Kulkuyhteydet ovat helpot raskaallekin kuljetuskalustolle. Avajaiskahvit juotiin maaliskuun lopulla.

Rauman Vianor muutti maaliskuussa uusiin tiloihin. Toimipiste sijaitsee alueen valtaväylien läheisyydessä. Kulkuyhteydet ovat helpot pitkillekin ajoneuvoyhdistelmille. Halli on läpiajettava, kuten tonttikin.

Sataman toimipistettä vaivannut hienoinen tilanahtaus on nyt historiaa. Uudessa paikassa on 1 500 neliömetriä lämmintä tilaa sekä 500 neliömetriä kylmää tilaa rengashotelli- ja varastokäyttöön. Säilytyspalvelu on käytössä niin henkilö-, paketti- kuin kuorma-autojen renkaille. Näkyipä hotellin hyllyillä myös työkoneiden renkaita valmiina vanteelle asennettuna pikaista vaihtoa varten.

Rauman toimipisteen päällikkö Timo Nyroos (oik.) ja myyntipäällikkö Pekka Nurme (vas.) tässä palvelutiskin edustalla. Vianorin autohuollon kenttäpäällikkö Martti Putkonen Tampereelta vieraili myös samaan aikaan katsastamassa uudet tilat.

”Rengashotellitoiminta kasvaa koko ajan. Myös raskaan kaluston puolella”, sanoo Rauman palvelupisteen päällikkö Timo Nyroos.
Uudet tilat on suunniteltu nimenomaan rengastöitä varten. Hallitila on jaettu kahteen osaan. Henkilöautopuolelle mahtuu kerralla lähes kymmenen ajoneuvoa sisään. Rengastöiden lisäksi henkilö- ja pakettiautoille on tarjolla huolto- ja korjauspalvelua, sisältäen määräaikais- ja pikahuollot öljynvaihtoineen, rengassuuntaukset, ilmastointilaitehuollot, jakohihnavaihdot, sekä pakoputki- ja jarruremontit. Toiminta on merkkiriippumatonta. Henkilöautoille on tarjolla myös katsastuspalvelua, jossa auto tarkastetaan ja korjataan katsastuksen läpäiseväksi.
Myymälätilassa on viihtyisät olosuhteet odotteluun kahviautomaatteineen renkaanvaihtojen yhteydessä. Pihalla on nykyaikaiseen tapaan pistokepaikkoja sähköautojen latausta varten.

Tilaa on
Raskaan kaluston huoltohalli on täysin erillinen osa henkilöautopuolesta. Väliseinä erottaa ne toisistaan. Hallissa on kaksi läpiajettavaa paikkaa. Oviaukot (4 kpl) ovat mitoiltaan 5×5 metriä, ja ovet ovat niin sanottuja automaattiovia sulkeutuen itsestään pienellä viiveellä hallin lämmitysenergian säästämiseksi. Sisään mahtuu täyspitkä perävaunuyhdistelmä ja samaan aikaan vieressä on tilaa vielä yhdelle kuorma-autolle.
Kyseessä on siis täysin uusi rakennus. Jo tekovaiheessa on huomioitu pitkien ajoneuvojen käsittely. Pihalla on reilusti tilaa isonkin yhdistelmän sompailuun. Hallitilan ohella myös tontti on läpiajettava.
Kuorma-autohallin lattia on varustettu sopivin kaadoin sekä viemärein, jotta tila pysyy kuivana, vaikka sisään ajettaisiin lumen ja loskan kuorruttama auto. Rengastöitä varten on hallissa järeät rengaskoneet sekä asiaankuuluvat turvahäkit paineistusta varten. Raskaan kuljetuskaluston renkaiden ohella suuria renkaita asennuspalveluineen on tarjolla myös työkoneisiin kuten pyöräkuormaajiin ja Rauman tapauksessa sataman erilaisiin järeisiin materiaalinkäsittelykoneisiin. Myös traktoreiden rengastus onnistuu uudessa pisteessä. Henkilökuntaa Rauman toimipisteessä on yhdeksän ja sesonkiaikoina viitisentoista.

Jutunteon hetkellä raskaan kaluston huoltohalli oli vielä viimeistelyä vaille valmis. Rengaskoneet ja turvahäkit odottivat loppusijoitustaan. Automaattiovien aukko on kooltaan 5×5 metriä, ja sisään mahtuu täyspitkä ajoneuvoyhdistelmä. Lattiassa on kaadot veden ja lumen poistoa varten. Siisti sisätyö voisi joku sanoa.

Rauman Vianor tarjoaa rengasmyynnin ja -asennuksen ohella rengashotellipalveluja, myös raskaalle kuljetus- ja työkonekalustolle. Hotellissa on tilaa 1 200 henkilöauton rengaskierrokselle. Lisäksi tilaa on noin kahdelle tuhannelle uudelle renkaalle. Tilat ovat osittain lämpimiä. Tässä ollaan kylmässä varaston osassa.

Vianor maailmalla
1980-luvun lopulla Norjasta alkanut Vianorin toiminta on nykyisin laajentunut jo 26 maahan. Toimipisteitä on yli 1 500. Vahvimpia alueita ovat Pohjoismaat, Venäjä ja itäinen Manner-Eurooppa. Toimintaa on myös Keski-Euroopassa ja Yhdysvaltain itärannikolla. Suomeen Vianor rantautui vuonna 1999. Vianor kuuluu Nokian Renkaat -konserniin. Raumalla Iskon nimellä myös jo 80-luvulla alkanut rengasliiketoiminta myytiin Nokian Renkaille ja nimi muuttui Vianoriksi niin ikään vuonna 1999. Tarjolla on tietenkin Nokian Renkaiden tuotteita, mutta myös monia muita rengasmerkkejä. Jo Iskon ajoista mukana ollut Pekka Nurme on edelleen talossa ja toimii nykyisin kuljetusliikeasiakkuuksista vastaavana myyntipäällikkönä.
Rauman uusi piste palvelee niin yksityis- kuin yritysasiakkaita. Liike on auki 8–17, mutta raskaalle kalustolle on tarjolla Vianorin maanlaajuinen 24/7-päivystyspalvelu. Raskaan kaluston rengaspalvelua on tarjolla virka-ajan ulkopuolella sopimuksen mukaan. Toiminnan tukena operoi myös niinsanottu reittiauto, joka tekee suurten renkaiden jakelua asiakkaille noin sadan kilometrin säteellä Raumalta.
Lisäksi arsenaaliin kuuluu huoltoauto, joka tarjoaa mobiilia rengaspalvelua. Rengaskonetta ei huoltoautossa ole, mutta pyörien irrotukset ja asennukset onnistuvat tien päällä tai maastossa. Toki mukaan voi ottaa rengashotellista ehjän renkaan ja vanteen, jos asiakkaalla on sellainen siellä säilytyksessä.

Helppo sijainti
Uusi toimipiste sijaitsee alueen valtaväylien läheisyydessä, vain muutaman sadan metrin päässä valtatie kahdeksan ja kahdentoista risteyksestä. Liikkeessä asiointi ei edellytä kaupungin keskustaan poikkeamista. Aikaisemmin Rauman sataman kupeessa ollut toimipiste sijaitsee nyt hieman etäämmällä yhdestä Suomen vilkkaimmista vientisatamista.
”Tulemme kuitenkin palvelemaan sataman rengasasiakkaita entiseen malliin uuden toimipisteen sekä huolto- ja jakeluautojemme avulla”, päättää myyntipäällikkö Pekka Nurme.

 

 

Lue seuraavaksi