Uutiset

Kuljetuskalusto

Automaattiohjattu Hiab jätekuljetuksiin

Hiab on tuonut markkinoille uuden Hiab S-HiPro 130 -nosturin, joka on suunniteltu asennettavaksi jätepakkarin päälle. Kun nosturi on asennettu puristimen päälle, voidaan yhdellä ajokierroksella kerätä selkeästi aiempaa enemmän jätettä, mikä tehostaa toimintaa.

Jäteastiat on perinteisesti nostettu ohjaamon taakse asennetulla nosturilla, jolloin sijoitus vie noin metrin verran kuormatilaa. Valmistajan mukaan pakkarin päälle asennettaessa puristustilan määrä kasvaa jopa 4 kuutiota.

”Yhdellä ajokierroksella saadaan tavallisesti kerättyä noin 9 000 kiloa jätettä. Uuden mallin ansiosta voidaan kerätä 11 500 kiloa eli noin 12 astiallista enemmän. Näin säästetään aikaa jokaisessa kuormausjaksossa”, kertoo Hiabin markkinakehitysjohtaja Gaston van Kleef uuden tuotteen eduista.

 ”Hiab S-HiPro 130 kehitettiin alun perin Espanjan ja Portugalin markkinoille, mutta olemme saaneet paljon kyselyjä myös useista muista maista, erityisesti Alankomaista, Saksasta, Ranskasta, Belgiasta ja Israelista. Pakkarin päällä olevan nosturin ja puoliautomaattisen ohjausjärjestelmän yhdistelmä on käyttäjien näkökulmasta todella käänteentekevä”, sanoo Hiabin tuotevalikoimahallinnan johtaja Marcel Kappe.

Uusi älykäs ohjausjärjestelmä auttaa optimoimaan polttoaineen kulutusta, parantamaan kuljettajan ja ajoneuvon toimintaympäristön turvallisuutta sekä nopeuttamaan jäteastioiden tyhjentämistä. Hiab S HiPro 130 -nosturissa on automaattisesti laskeutuvat tukijalat automaattisen ohjausjärjestelmän tarkkaillessa vakavuutta.

”Tämä on ensimmäinen puoliautomaattinen nosturi, joka on paitsi nopea, tarkka ja pienentää virheiden riskiä. Puomi taittuu ulospäin käyttöasentoon ja takaisin kuljetusasentoon automaattisesti. Kuljettajan on käytettävä nosturia manuaalisesti vain nostettaessa jäteastiaa ylös. Käyttäjä ohjaa vain nosturin koukkua automatiikan huolehtiessa optimaalisesta puomiston asennosta”, kertoo Kappe.

Lue seuraavaksi