Uutiset

Kuljetuskalusto

Asennusnostureiden korjausta ja huoltoa Porvoossa – Nosturiklinikka Oy

Reilu vuosi sitten aloitti Porvoossa, Kilpilahden tien varrella asennusnostureiden huoltoihin ja korjauksiin keskittynyt yritys, Nosturiklinikka Oy. Painopiste pyritään pitämään suurissa nostureissa pienempiä kuitenkaan unohtamatta. Palveluhalukkuudesta kertoo yrityksen pitkät aukioloajat. Arkipäivisin toimipiste on auki kello 7–22. Lisäksi tarjontaa täydentää 24/7 päivystävä huoltoauto.

Kappaletavaranostureiden käyttöä leimaa usein tarkkaan määritelty ajankohta. Nostot on tehtävä juuri tiettyyn aikaan ja tietenkin sovitussa aikaikkunassa. Tällöin laitteiston toimivuus on elintärkeää. Säännöllisesti tehdyillä huolloilla vältytään ikäviltä katkoilta työn kriittisillä hetkillä. Häiriön tai laiterikon kuitenkin sattuessa tarvitaan nopeasti korjausapua. Lisäksi nostureihin liittyy määräaikaistarkastuksia (10-tarkastukset). Näihin kaikkiin osa-alueisiin Nosturiklinikka tarjoaa nyt osaamistaan. Yritys työllistää seitsemän henkeä. Joukossa on yli 20 vuoden kokemuksen alalta omaava asentajakin. Korjaamopäällikkönä toimivalla Ilari Paaso-Rantalallakin on tuntumaa asennusnosturien käytöstä yli kymmenen vuoden ajalta.

Porvoossa, Nesteen öljynjalostamolle johtavan Kilpilahden tien varrella toimii nykyisin asennusnostureiden huoltoja, korjauksia ja tarkastuksia tekevä Nosturiklinikka Oy. Toimipiste on arkisin auki kello 7–22.

Valtuutettu huoltopiste

Nosturiklinikka toimii valtuutettuna huoltopisteenä Palfinger-, PM– ja Fassi-nostureille. Kaikkien näiden merkkien osalta on huoltomiehille annettu perusteellinen koulutus. Pyrkimyksenä on olla monimerkkikorjaamo vielä laajemmassakin mitassa. Huoltopalveluita pystytään jo nyt tarjoamaan kaikille lähialueen nosturitoimijoille merkistä riippumatta, ja sopimuksen mukaan myös etäämmällä operoiville.
”Olemme panostaneet asiakaspalveluun laajoilla aukioloajoilla. Meille voi tuoda laitteen huoltoon tai korjaukseen virka-ajan ulkopuolellakin. Iltapäivällä korjaamolle tuotu nosturi saadaan monesti ajoon jo seuraavaksi aamuksi. Näin tärkeän työmaan eteneminen ei keskeydy nostokoneen puutteeseen. Meille pääsee pikaisestikin huoltoon, jolloin nosturiautoyrittäjä saa joskus hieman omaakin aikaa”, sanoo Ilari Paaso-Rantala.

Laiteosaamisessa on panostettu myös tietotekniikkaan. Yrityksellä on tarvittavat diagnosointivälineet kaikkiin valtuutettuihin merkkeihin.

Huoltoauto erottuu varmasti liikenteessä. Kentällä tapahtuvaa kappaletavaranostureiden korjaus- ja huoltopalvelua on tarjolla 24/7-periaatteella. Auto kätkee sisuksiinsa pienen korjaamon ja runsaan varaosavaraston. Kentällä onnistuvat myös hydrauliikkaletkujen teot.

Ennakointia ja avoimuutta

Paaso-Rantala korostaa toiminnan avoimuutta. Asiakkaiden suuntaan pyritään kertomaan mahdollisimman tarkasti laitteen kulloinenkin tila. Huoltojen yhteydessä tehdään ennakoivaa tutkintaa mahdollisista vaurioista tai muista epäkohdista. Havainnoista raportoidaan asiakkaalle, joka sitten päättää jatkotoimenpiteistä. Näin päästään terveydenhoitoalalta tuttuun oma lääkäri -malliin, jossa ollaan paremmin perillä asiakkaan laitteiden toimivuudesta.

Myös tehdyistä korjauksista tehdään kirjallinen ja kuvitettu raportti. Kuvia otetaan ennen korjausta, kesken korjauksen ja projektin lopussa. Näin asiakas saa tarkan tiedon, mitä on ollut vialla ja mitä on korjattu.

”Meillä ei oikaista hommista. Esimerkiksi tarkastuksissa laitteet puretaan perusteellisesti. Näin kaikki rakenteet tulevat huolellisesti tarkastettua”, toteaa Paaso-Rantala.

Nosturihuoltojen yhteydessä tehdään tarvittaessa pienimuotoisia korjauksia ja huoltoja alustana olevalle autolle samalla, kun kokoonpano on hetken pois ajosta. Nosturiklinikalla hoituvat myös niin maalaukset kuin sylinterikorjauksetkin.

Osa Nosturiklinikan miehistä saatiin ryhmäkuvaan. Topi Rimpiläinen (vas.), Dennis Boström, Aatu Rimpiläinen sekä Ilari Paaso-Rantala.

Sertifioitua toimintaa

Nosturiklinikalla on jo nyt Kiwa Inspectan myöntämä ISO 9001 -laatusertifikaatti. Toiminnan mottona on muutenkin ”laatu edellä”, koska ollaan tekemisissä korostettua turvallisuutta edellyttävien laitteiden kanssa. Käytännössä se tarkoittaa perusteellista syventymistä korjaukseen, jolloin aikaa kuluu enemmän. Tällöin ei kuitenkaan käytetä oikopolkuja, vaan laatu säilytetään aina ajankin kustannuksella.

Samoin toiminnassa pyritään jatkuvaan kehitykseen. Näin pysytään ajan tasalla tuotteiden kehittyessä. Paaso-Rantalan mukaan vastaavaa laatusertifikaattia ei alalla toimivilla ole Suomessa vielä kuin Raskoneella ja Nosturiklinikalla.

Huoltoauto palvelee 24/7

Porvoon toimipisteen pitkää aukioloaikaa täydentää 24/7 päivystävä huoltoauto. Se on varusteltu nosturikorjauksissa ja -huolloissa tarvittavin välinein. Auton mukana kulkee aina myös diagnosointiin ja ohjelmointiin tarvittava kannettava tietokone eri nosturivalmistajien ohjelmistoilla ladattuna. Auton tavaratilassa on siistissä järjestyksessä esimerkiksi kaikki Fassin asennusnostureiden yleisimmät anturit ja paljon muuta.

Huoltoautolla onnistuu myös hydrauliikkaletkujen teko vaikka maastossa ilman verkkovirtaa. Invertteriltä saadaan sopivaa virtaa letkujen liittimien puristimelle missä vain.

Nosturiklinikan huoltoauto liikkuu ahkerasti pääkaupunkiseudulla, mutta on se kuulemma nähty Forssassakin asti. Korjaustöiden ohella huoltoautolla käydään nimensä mukaisesti tekemässä myös nosturihuoltoja kentällä.

Nosturiklinikalla pyritään helppoon tavoitettavuuteen sekä avoimeen viestintään. Pulassa olevalle pyritään järjestämään apua nopeasti ja tarvittavista korjauksista kerrotaan etukäteen selkeästi, myös tehdyistä korjauksista. Nosturiklinikka on aktiivisesti esillä Facebookissa. Sieltä voi seurata yrityksen edesottamuksia reaaliajassa.