Uutiset

Kuljetuskalusto

Arctic Machine hallitsee tiedon Sovelialla

Arctic Machine

Arctic Machine on kansainvälisesti toimiva suomalainen perheyhtiö, joka on keskittynyt tienhoitolaitteiden valmistamiseen. Yhtiö on alalla yksi harvoista, joka pystyy omilla tuotteillaan varustelemaan täydellisen tienhoitoyksikön. ”Avaimet käteen” -toimitus lähtee liikkeelle kuorma-auton alustasta ja käsittää usein kaikki varusteet lumenpoistoon, liukkaudentorjuntaan, tien puhdistukseen sekä täydellisen ohjausautomatiikan koko yksikön toimintojen hallintaan.

Inventorista vaiheittain kohti tuotetiedonhallintaa

”Arctic Machinella on ollut Inventor käytössäänjo kymmenen vuotta”, kertoo yhtiön tuotekehityspäällikkö Petteri Tervamäki. ”Olimme pohdiskelleet suunnittelu ja tuotetiedon hallintatyökaluja jo parin vuodenajan, kun kesällä 2012 päätimme käynnistää projektin järjestelmän hankkimiseksi. Kysymys on isosta kokonaisuudesta ja loppuvuosi käytettiin määrittelyjen tekemiseen – ja olisi voitu käyttää vielä enemmänkin.”

Aikaisemmin Arctic Machinella oli käytössään oma tietokanta dokumenttien hallintaan. Yksi kimmoke PLM-järjestelmän hankintaan oli Tervamäen mukaan toisen valmistavan yhtiön, Salon Terästyön, hankinta. Siellä 3D-mallien sisäiset attribuuttirakenteet oli toteutettu hiukan eri tavalla kuin Arctic Machinessa ja määrittelyt täytyi joka tapauksessa yhdenmukaistaa.

”Otimme samaan aikaan Sovelian kanssa käyttöön Autodesk Vaultin”, jatkaa Tervamäki.

Olisi pitänyt ottaa käyttöön jo vuosia sitten

PLM-järjestelmän hankintapäätöksen synnyttyä Arctic Machine otti vertailtavaksi 4–5 kysymykseen tulevaa järjestelmätoimittajaa. Näiden kesken tehtiin perusteellinen selvitystyö ja hankittiin paras ymmärrys valinnan perusteista.Yhtenä tärkeimmistä asioista nähtiin Tervamäen mukaan tuki Inventor-suunnittelujärjestelmälle.

Inventor-suunnittelujärjestelmälle keskeistä on, että Autodeskin julkaistessa Inventorista ja Vaultissa uuden version, pystyy Sovelia tukemaan tätä kokonaisuutta välittömästi. Tämä etu saadaan, kun kokonaisuus tulee yhdeltä toimittajalta. Myös henkilökohtaista opastusta ja tukea on saatavilla yhdestä puhelinnumerosta, kun sama toimittaja hallitsee sekä suunnitteluohjelmiston että tuotetiedonhallinnan.

”Aikaisemmin suunnittelijan tai ostajan piti tietää, mistä palvelimen kansiosta viimeisin versio kustakin dokumentista löytyy”, muistelee Tervamäki.

Lue seuraavaksi