Uutiset

Kuljetuskalusto

Alumiiniset TRM-kevyt- ja kerroslavat

Uusi alumiininen asennusvalmis TRM-kevytlava näyttää sopusuhtaiselta Ford Transitin päällä. Uutta on myös yläosastaan pyöristettu etusermi.

 

TRM-kevytlavojen tavallisimpia käyttäjiä ovat LVI-liikkeet, konepajat, KTK-autoilijat ja konevuokraamot, kun taas TRM-kerroslavoja käyttävät lähinnä sähkö- ja puhelinlaitokset. Tähän asti TRM-lavoissa on ollut sinkitty teräsrunko, vaneripohja ja alumiiniset laidat. Näitä lavoja saa toki tulevaisuudessakin, jos esimerkiksi nosturi vaatii rungolta erityistä lujuutta.

Uudet standardisoidut ja runkorakenteeltaan sekä laidoiltaan kokonaan alumiinia olevat lavat ovat kevyitä ja pitkäikäisiä ja niissä on aina vakiona testattu ohjaamonkorkuinen etusermi. Lavat on varustettu yksiosaisilla 400 mm korkeilla laidoilla ja koestetuilla sidontalenkeillä. Lisäksi valmiiden alumiinilavojen painot ja sen myötä myös kantavuudet tiedetään etukäteen jo ennen asennusta. Lavojen mitat; leveydet ja pituudet on pyritty optimoimaan automerkkien ja -mallien mukaan, jotta kuormitukset pysyvät oikeina ja ulkonäkö sopusuhtaisena. TRM-lavat ja niihin tilatut varusteet toimitetaan asennusvalmiina paketteina, jolloin auto on mahdollista saattaa luovutuskuntoon jo satamassa muun varustelun yhteydessä. Konsepti helpottaa huomattavasti sekä automyyjän että asiakkaan työtä. Nyt pitää tehdä vain valintoja taulukosta ja auton tarkka hinta katsastettuna tiedetään jo tilattaessa. Aina on kuitenkin olemassa myös normaalista käytöstä poikkeavia tarpeita, jolloin asiakkaalle voidaan erikseen räätälöidä hänen tarpeitaan vastaava päällirakennepaketti.

TRM-lavojen lisävarustevalikoima on myös kattava, lavoihin on saatavissa pakolliset katsastusvarusteet, kuten lokasuojat, alleajosuojat ja sivuvalot sekä muut lisävarusteet, kuten pitkän tavaran kuljetustelineet eteen ja taakse, erilaiset varustelaatikot, pressut kaarilla ja ilman, työvalot, hälytysvilkut ja vetokoukut.

Tarvittaessa nämä kevytlavat voidaan varustaa myös Hiabin kevyillä ja kompakteilla T-sarjan nostureilla, joiden nostokapasiteetti vaihtelee 0,9-3,3 tonnimetriin. Kaikki Hiab-nosturit vastaavat konedirektiiviä 2006/46/EY. Niissä on sähköinen pysäytyspainike ja yli 1 tonnimetrin nostureissa on BOSS-turvajärjestelmä. Hiab-nostureiden ja TRM-lavojen varaosat ovat helposti ja nopeasti saatavissa Hiab Parts -järjestelmän kautta ja kymmenet huoltopisteet palvelevat asiakkaita eri puolilla Suomea.

 

www.cargotec.com

Miika Nyrö

 

 

Lue seuraavaksi