Uutiset

Kuljetuskalusto

Ajotaidon Suomen Mestarit 2018

Rahtarit ry:n järjestämässä ammattikuljettajien Ajotaidon SM 2018 -kilpailussa seulottiin parhaimmisto tiukassa kilpailussa lauantaina 28.7. Vaasassa. Kilpailu sisälsi sekä teoriakokeen että varsinaisen ajotaitokilpailun. Ajotaitoradalla kilpailijat suorittivat erilaisia tarkkuutta vaativia tehtäviä, jotka kuvastavat kaikki erilaisia normaaleihin ammattikuljettajien työpäiviin liittyviä tilanteita.

Kilpailijoita oli yhteensä 69 jakautuen kuuteen eri sarjaan: kuorma-auto (A), linja-auto (B), puoliperävaunu (C), täysperävaunu (D), nuoret (E) ja pakettiauto (G). Näistä myös ”uunituoreisiin” sarjoihin (nuoret ja pakettiauto) saatiin kilpailijoita mukaan. Tänä vuonna uutta oli myös osastojen välinen joukkuemestaruus, jossa viiden osaston edustajat mittelivät keskenään. Kukin osasto, jolta on kilpailija kaikissa sarjoissa sarjoista A-D, on voinut ilmoittautua mukaan joukkuekilpailuun. Linja-auto- ja puoliperävaunusarjoissa oli lisäksi myös naisvahvistukset. Tänä vuonna puoliperävaunusarjan mestaruuden voittikin ensimmäistä kertaa koko yhdistyksen historian aikana nainen ja hän vei voiton erinomaisilla pisteillä – onnittelut vielä kertaalleen Laura Reentielle.

Vaasan ABC Kiitokaaren piha-alueella järjestetty ajotaitokilpailu oli vuorossaan 43. Rahtarit ry:n organisoima Ajotaidon Suomen Mestaruuskilpailu. Kilpailukalustossa oli tänä vuonna edustettuna Iveco (kuorma-auto- ja nuorten sarja), Volvo (linja-autosarja), Scania (puoliperävaunusarja), MAN (täysperävaunusarja) ja Mercedes-Benz (pakettiauto sekä korkeuden ja leveyden arviointi). Kilpailun käytössä olleet perävaunut olivat YH-Kuljetus oy:ltä ja DB-Schenker oy:ltä. Kisajärjestelyt hoituivat rautaisella ammattitaidolla reilun 50 vapaaehtoisen rahtarin voimin.

Suomen Mestarit 2018

Palkinnot jaettiin kilpailun päätteeksi sarjojen parhaille seuraavasti:

A) Kuorma-autosarja

1. Ville Alanen, Tampereen osasto
2. Janne Kalliomäki, Porin osasto
3. Mika Mäklin, Kuopion osasto

B) Linja-autosarja

1. Pentti Havi, Pohjanmaan osasto
2. Timo Sulin, Hyvinkään osasto
3. Matti Komonen, Hyvinkään osasto

C) Puoliperävaunusarja

1. Laura Reentie, Tampereen osasto
2. Henry Nordlund, Porin osasto
3. Jarkko Vihervaara, Imatran osasto

D) Täysperävaunusarja

1. Marko Tiihonen, Kuopion osasto
2. Vesa Rahkola, Kala-Pyhäjokilaakson osasto
3. Antti Kekäläinen, Kuopion osasto

E) Nuoret

1. Roope Juutilainen, Helsingin osasto
2. Keijo Koski, Kuopion osasto

F) Pakettiauto

1. Timo Kääriäinen, Lahden osasto

G) Joukkuemestaruus

Rahtarit ry:n osastojen välisen joukkuemestaruuden voitti Porin osasto.

Rahtarit ry onnittelee lämpimästi kaikkia voittajia! Lisäksi suuri kiitos kuuluu kaikille osallistujille – niin kilpailijoille, toimihenkilöille, medialle kuin yleisöllekin! Lämmin kiitos myös yhteistyökumppaneillemme.

Ajotaidon MM 2020 cup-kilpailu startattu

MM-kisoihin kerätään pisteitä SM-kilpailumenestyksestä kahtena peräkkäisenä vuotena. Tämän vuoden SM:ssä aloitettiin pisteiden keräys ”puhtaalta pöydältä” vuoden 2020 MM-kisoihin ja Suomen edustus vuoden 2020 maailmamestaruuskisoihin ratkeaa vuoden 2019 SM Ajotaitokisoissa.

Lue seuraavaksi