Uutiset

Kuljetuskalusto

Actros On the Road -kiertue

Veho ja Mercedes-Benz on toteuttanut kiertueita vuodesta 1996 alkaen, jolloin Actros esiteltiin ensi kertaa suurelle yleisölle. Kiertueen aikana ajetaan ajoneuvoilla keskimäärin yhteensä noin 10 000 kilometriä ja keskimäärin yhden kiertueen aikana testiautoja ajaa noin 1000 kuljettajaa.

Molemmissa kiertueosastoissa oli mukana kolme eri Actros versiota. Actros 3355 6×4-puuauto oli koeajettavana täydessä puukuormassa, Actros 2548L 6×2-moduuliyhdistelmä ja Actros 1846L ja 1844L puoliperävaunuyhdistelmä oli myös luonnollisesti täydessä kuormassa. Kaikki kiertueautot oli varustettu Mercedes-Benzin PowerShift-automatisoidulla vaihteistolla.

Esittelyautoissa oli kaikki kolme mukavuuspakettia, Basic, Classic sekä Top. Actros 2548 oli varustettu Basic-paketilla, joka sisälsi muun muassa kaksitiekaiuttimet, mittariston koristeverhouksen, siniset Ambient-sisävalot sekä ilmastointiautomatiikan.

Pölliautoissa sitä vastoin oli Classic-versiot, jossa edellä mainittuun listaan lisätään muun muassa nahkainen ohjauspyörä, valaistu Mercedes-tähti, kauko-ohjaimella käytettävät keskuslukituksen mukavuustoiminnot, sähkötoiminen lasikattoluukku ja 100 A:n laturi.

Top-paketti oli rekkavetureissa, jolloin varusteisiin lisättiin vielä muun muassa 25-litrainen jäähdytyslokero, lukittava lokero tuulilasin yläpuolelle, rullaverhot ohjaamon molemmille puolille ja paineilmatorvet katolle. Rekkavetureissa oli lisäksi tuulilasipyyhkijöiden sadetunnistin sekä ainoana luokassaan aktiivinen hätäjarruassistentti ja etäisyystutka.

Pentti Nurmela

Lue seuraavaksi