Uutiset

Kuljetuskalusto

Aarno Järvinen Oy – VTA-Tekniikan nosturiedustus Tampereella

Aarno Järvinen Oy on perustettu vuonna 1979 ja päätoimialana tuolloin oli metsäkoneiden huollot. Nostimet ovat näissäkin keskeisessä asemassa, mutta yrityksellä oli jo tuolloin myös omaa nosturituotantoa: AJ-teleskooppipuomit ja AJ-pylväsnostimet. Teleskooppipuomit olivat varsin merkittävä tuote ensimmäisen vuosikymmenen ajan, kunnes metsäkoneiden nostinten valmistajat alkoivat tehdä näitä laajemmin itse. Pylväsnosturit ovat kaivureiden varuste, jota käytetään sähkö- ja puhelinpylväiden pystyttämiseen. Molempia tuotteita on yhä saatavissa, mutta eivät enää näyttele merkittävää osaa tuotevalikoimassa.

VTA-Tekniikka Oy tuli isännäksi vuoden 1989 kesäkuussa ja sen jälkeen kuorma-autojen nosturit ja päällirakenteet ovat muodostuneet tärkeimmäksi tuoteryhmäksi. Tällä hetkellä tämä ryhmä työllistää lähes yksinomaan. Pienimuotoista alihankintaa ja koneistusta tehdään yhden miehen työpanoksella, esimerkiksi sylinterikorjauksia ja osien valmistusta VTA-Tekniikan valmistamiin tuotteisiin. Edelleen yritys toimii myös juurillaan; se on John Deere Forestry Oy:n sopimushuoltokorjaamo.

Aarno Järvinen Oy sijaitsee Tampereen Sarankulmassa, Pyrynkatu 6:ssa, Pirkka-hallin välittömässä läheisyydessä aivan läntisen ohikulkutien varressa. ”Paikka on liikenteellisesti hyvä”, toteaa Timo Kallio Aarno Järvinen Oy:stä. ”Meillä tulee kuljetusyrittäjät kauempaakin huoltoon, sillä matka kulkee helposti tästä ohi. Paikka vielä paranee kulkuyhteyksien kannalta ensi syksynä, kun uusi ohitustie avataan liikenteelle.”

”Kaikkiaan meitä on kymmenen, joista 8 tekijämiehiä. Halli, pinta-alaltaan tuhat neliömetriä, ei ole alkujaan suunniteltu tähän tarkoitukseen, mutta soveltuu silti hyvin nosturiasennuksiin korkeutensa ja siltanosturin ansiosta. Autoja sopii viisikin sisään, mutta teemme kerralla kahta tai kolmea autoa. Muut paikat ovat kiireellisiä pienempiä huoltotöitä varten varattuna. Teemme myös nostureiden määräaikais- ja kymmenvuotistarkastukset”, päättää Kallio.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi