Blogi

Yritysuutisia ja muita uutisia – lukijamäärä kasvussa

Suomessa tehdään yrityskauppoja vuosittain reilusti yli 3 000 kappaletta. Syitä voi tietysti olla moniakin, mutta useimmiten elämänsä yritykselleen omistautunut ikääntyvä omistaja haluaa taata itselleen taloudellisesti huolettomat eläkepäivät. Menestyksellinen yrittäminen vie usein päivästä ja viikosta leijonan osan, eikä aikaa tahdo jäädä muulle elämälle.

Toki nuoremmatkin yrityksistään luopuvat, kun aika on otollinen. Uusien omistajien mukanaan tuomalla synergialla haetaan usein parempia kasvumahdollisuuksia ja lisää taloudellisia hartioita. Usein yrityksen toimivaa johtoa jää vielä uudenkin omistajan palvelukseen tai vanhat omistajat ovat jopa vähemmistöosakkaita.

Loppuvuodesta 2023 ja alkuvuodesta 2024 on Konepörssinkin uutissivuilta luettu useita uutisia tehdyistä yrityskaupoista.

Muun muassa Matekon perustaja ja pitkäaikainen omistaja Juha Niemelä luopui elämäntyöstään, kun myi Mateko Invest Oy:n Stokker Oy:lle. Mateko tiedetään englantilaisten JCB-maarakennuskoneiden pitkäaikaiseksi maahantuojaksi.

Toinen, ehkä yllättäväkin yrityskauppa, oli Avesco Groupin ja Vatupassin yhdistyminen. Kaupan tuloksena Avesco Rentin toimipisteet kolmella paikkakunnalla muuttuvat Vatupasseiksi.

Myös kansainvälisen tason kauppoja on nähty hiljattain, kun esimerkiksi Volvo CE luopui asfalttikoneistaan. Ne osti siipiensä suojaan Ammann Group. Isossa maailmassa tehdään isoja siirtoja.

Konepörssin näillä uutissivuilla julkaistiin vuonna 2023 noin 900 uutista ja artikkelia. Aiheissa keskityttiin Konepörssin omimpaan ytimeen eli maarakennus- ja kuljetusalaan. Tiedotteina saapuvat uutiset luetaan huolellisesti läpi, tarpeen vaatiessa editoidaan ja julkaistaan tuoreeltaan. Myös kaikki toimituksen tekemät artikkelit julkaistaan sekä painetussa lehdessä että uutissivuilla. Järjestys tosin vaihtelee.

Entäpä sitten uutissivujen kävijämäärät? Tilasto kertoo, että koko vuonna 2023 sivunäyttöjä oli kaikkiaan 1 412 425 kappaletta eli yhtä päivää kohden keskimäärin 4 280 klikkausta. Google-hakujen (671 000) kautta sisään tulee yhä eniten kävijöitä. Seuraavina Facebook ja myös Nettikone antavat usein impulssin www.koneporssi.com-sivulle suuntaamisesta.

Älypuhelinta käytetään useimmiten selaamisen välineenä eli yli 800 000 sivunäyttöä tehtiin niillä. Luetuimmat uutiset keräävät kymmeniä tuhansia avauskertoja.

Sosiaalisen median kanavista juuri Konepörssin Facebook-sivulla nähtiin merkittävää liikenteen kasvua viime vuonna. Eniten ihmisiä kiinnostavat artikkelit keräävät isoja näyttökertoja. Esimerkiksi 12.12.2023 julkaistu juttu: Historiallista kauhan kolinaa oli vajaassa kuukaudessa kerännyt lähes 60 000 julkaisun näyttökertaa ja sitä kautta vierailun uutissivuille.

Myös Facebookissa julkaistut lyhyet videoklipit saavat helposti kymmeniä tuhansia katsojakertoja. Tuoreimmista julkaisuista Veijo Revon sompailut Casen pyöräkuormaajalla ovat saaneet yli 92 000 ihmistä katsastamaan reilun minuutin mittaisen videon. Ja viime vuoden somehitiksi noussut Henkka Haapamäen luotsaama Åkerman-pelastusoperaatio kiinnosti sekin. Maxpossa taltioitu neljän minuutin video on saanut 106 000 näyttökertaa.

Youtube-kanavallamme on tällä hetkellä noin 600 videota. Ne ovat keränneet yhteensä 9 864 169 katselukertaa (9.1.2024). 10 miljoonan maaginen rajapyykki lähestyy.

Myös Instagramissa jaamme mielenkiintoista kuvamateriaalia.

Näin voidaan todeta, että www.koneporssi.com ja siihen sidoksissa olevat somekanavamme tarjoavat toimivan kaupallisen alustan sidosryhmillemme. Konepörssi-lehden, uutissivujen ja somekanavien kautta saat sanomasi leviämään alan laajimmalle lukijakunnalle myös vuonna 2024.


Kuvitus: Pauli Maukonen