Uutiset

Autot

XC60 on Volvon myydyin malli

Premium-autonvalmistaja Volvo aloitti vuoden voimakkaan kasvun merkeissä. Tammikuun rekisteröinneistä XC60 oli kaikista Suomen autoista kolmanneksi suosituin 527 rekisteröinnillä. Kärkikymmenikköön nousi Volvo V60 (244 kpl) ja myös Volvo V40 (117 kpl) sekä Volvo XC40 (109 kpl) ovat Suomen 30 suosituimman auton joukossa.

”Kasvamme edelleen nopeammin kun premium-kilpailijamme ja erittäin haluttavat lataushybridit luovat hyvän pohjan tälle vuodelle”, sanoo Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt.

”On hienoa, että uudistettu mallistomme herättää laajasti kiinnostusta asiakkaissa. Kun tähän vielä lisätään helmikuussa esiteltävä V60 Cross Country ja keväällä saapuva S60 niin valinnan vara sen kun lisääntyy”, sanoo Tom von Bonsdorff, Volvo Car Finlandin myynti- ja markkinointijohtaja.

Suositut nelivedot

Volvon valtakunnallinen nelivetokiertue jatkuu vielä kuukauden verran. Tammikuussa rekisteröitiin 815 kpl Volvo -nelivetoja. Volvon markkinaosuus nelivedoissa oli tammikuussa 22,8 prosenttia (vrt 20,4 prosenttia koko vuosi 2018).

Lataushybrideissä Volvon asema on vielä vahvempi. Vuonna 2018 Suomessa rekisteröitiin 4.908 kpl uusia lataushybridejä. Volvoja näistä oli 1.945 kpl (markkinaosuus 40 prosenttia). Vuoden 2019 alku on vielä hurjempi. Volvon ladattavia hybridejä meni tammikuussa rekisteriin 290 kpl ja kun Suomessa yhteensä rekisteröitiin 516 lataushybridiä, niin Volvon osuus näistä on peräti 56 prosenttia.

”Olemme juuri saaneet V60 -mallista lisäystä lataushybridimallistoon. Maaliskuun puolivälistä aloitamme koko maan kattavan hybridi-kiertueen, jossa kaikki lataushybridimme ovat asiakkaitten koeajettavissa jälleenmyyjien luona”, kertoo von Bonsdorff.

Sähköistäminen jatkuu 

Volvo esittelee mallistossaan laajan valikoiman sähköistettyjä autoja: täyssähköautoja, plug-in-hybridejä ja kevythybridejä. Ensimmäiset kevythybridit nähdään mallivuosivaihdoksen myötä tänä keväänä, jonka jälkeen niitä tuodaan koko Volvo -mallistoon seuraavan kahden vuoden aikana, bensiini- ja dieselmoottoreilla.

Autonvalmistaja lanseeraa neljä täyssähköautoa vuoteen 2021 mennessä. Kaksi niistä on Volvon malleja ja kaksi Volvon urheilullisempia sähköautoja valmistavan Polestarin tuotteita. Kaikki Polestarin autot sisältävät sähköisen voimansiirron, kesällä esiteltävä ensimmäinen PS1 -malli on lataushybridi. Polestar 2 -mallin tuotanto käynnistyy myöhemmin vuonna 2019 ja se on Volvo Car Groupin ensimmäinen akkusähköajoneuvo (BEV). Kyseessä on keskikokoinen malli, joka kilpailee Tesla Model 3:n kanssa. Polestar -autojen saatavuus Suomeen ratkeaa myöhemmin. Volvo Carsin ensimmäinen sähköauto on XC40. Lisätietoja näistä autoista kerrotaan myöhemmin. 

”Volvo on ilmoittanut, että se aikoo myydä yhteensä miljoona sähkökäyttöistä autoa vuoteen 2025 mennessä. Silloin 50 prosenttia Volvo Carsin myynnistä on täyssähköautoja”, Ahlstedt toteaa.

Ilmoitus alleviivaa Volvon sitoutumista ympäristövaikutusten pienentämiseen ja kaupunkien ilman puhdistamiseen. Volvo keskittyy vähentämään tuotteidensa ja toimintojensa hiilipäästöjä ja pyrkii ilmastoneutraaliin tuotantotoimintaan vuoteen 2025 mennessä.

Kilpailukykyiset polttomoottorit

Tuleva vahva sähköistäminen ei tarkoita, että Volvo lopettaisi polttomoottoriautojen valmistuksen, vaan kilpailukykyiset bensiini- ja dieselmoottorit jatkavat nykymallistossa. Volvon nykyiset bensiini- ja dieselmoottoriset vaihtoehdot ovat ympäristövaikutusten suhteen hyviä valintoja, sillä kaikki Volvo -moottorit ovat jo uuden Euro 6d TEMP -päästönormituksen mukaisia. Volvo oli ensimmäisiä merkkejä, jonka kaikki mallit tyyppihyväksyttiin uudella WLTP -mittaustavalla jo syyskuussa 2018. 

Lue seuraavaksi