Uutiset

Autot

World Car Awards 2020

– Maailman parhaan auton 2020 metsästys on käynnistynyt

Tänä vuonna World Car Awards starttasi 16. kertaa tielle, jolla matkustetaan puoli vuotta kohti voittajien palastusta 8. huhtikuuta New Yorkin autonäyttelyssä. Ehdokaslista on pitkä ja monipuolinen ennen ensimmäistä äänestyskierrosta.  

World Car Awards jaetaan viidessä luokassa, tänä vuonna ei enää valita World Green Caria, sillä yhä useampi merkittävistä ehdokkaista on myynnissä myös hybridinä tai sähköautona.

Tärkein eli pääluokka on World Car 2020 ilman mitään lisiä, jossa on tänä vuonna 31 ehdokasta. Tässä ryhmässä ovat ns. normaalihintaiset autot. Kalliimmat autot ovat World Luxury Car -luokassa, jossa voitosta kilpailee 12 ehdokasta. Urheiluautot ovat omassa World Performace Car -luokassa, johon on tänä vuonna päätynyt 13 uutuutta. World Urban Car antaa pienemmille autoilla mahdollisuuden kilpailla keskenään. Tänä vuonna sarjassa on ensimmäisellä kierroksella 7 vaihtoehtoa. Kaikkien sarjojen ehdokkaat ovat mukana World Car Design of the Year -voittajaa valittaessa.

Tällä hetkellä World Car Awardsin 84 tuomaria tutustuu autoihin. Siihen on hyvä mahdollisuus marraskuussa ennen Los Angelesin autonäyttelyä Pasadenassa järjestettävässä koeajotapahtumassa, missä on mukana valtaosa ehdokkaista. Sen jälkeen omaa mielipidettä voi vielä hioa tammikuun loppuun

Seuraavassa vaiheessa, marraskuussa ennen Los Angelesin autonäyttelyä, tuomariston yli 80 jäsentä kokoontuu Pasadenaan koeajamaan ehdokkaat. Sen jälkeen heillä on vielä aikaa tutustua eri malleihin ennen ensimmäistä äänestyskierrosta tammikuun lopulla.

Helmikuun neljäntenä päivänä 2020 kerrotaan toiselle kierrokselle edenneet ehdokkaat. Pääsarjassa, World Car of the Year jatkaa kymmenen tuomaristolta eniten pisteitä saanutta. Muissa sarjoissa jatkoon pääsee viisi ehdokasta. Tuomaristolla on tuon jälkeen vielä kymmenen päivää aikaa päivittää kokemuksiaan ja tarkentaa mielipidettään ennen toista äänestystä.

Maaliskuun 3. päivänä 2020 Geneven autonäyttelyssä ollaan lähempänä tulosta, kun kaikkien viiden sarjan kolme parasta ja loppusuoralle päässyttä julkistetaan. Genevessä kerrotaan myös kuka on World Car Person of the Year 2020.

New Yorkin autonäyttely toimii jo 15. kerran näyttämönä voittajien julkistamiselle. Suomea ja Pohjoismaita edustaa World Car Awards -tuomaristossa Toni Jalovaara.

LUE MYÖS Nelivetoinen avolava Amerikasta – Chevrolet Silverado

Lue seuraavaksi