Uutiset

Autot

Weinsberg – kustannuksiltaan kohtuullista laatua

Weinsberg kasvattaa suosiotaan Suomessa

Saksalainen Weinsberg on nopeasti löytänyt laajan joukon uusia käyttäjiä. Nummelassa toimivan Lomapalvelun maahantuontivalikoimaan kuuluva saksalaismerkki on ajanut itsensä rekisteritilastojen kärkijoukkoihin muun muassa hyvällä hinta-laatusuhteella.

Saksalaisella Weinsbergillä on pitkät perinteet matkailuautojen ja -vaunujen valmistamisen ja kehittämisen saralla, sillä merkin historiaa on kirjoitettu jo 45 vuoden ajan. Paljolti paikallisena toimijana aloittanut Weinsberg kuuluu nykyisin saksalaiseen Knaus Tabbert -konserniin, joka taasen lukeutuu Euroopan merkittävimpien alan toimijoiden joukkoon. Knaus Tabbert -konserni työllistää noin 1200 työntekijää usealla eri paikkakunnalla Saksassa ja konsernin valmistamia matkailuautoja ja -vaunuja sekä retkeilyautoja myydään tällä hetkellä yli 20 maassa – muun muassa Suomessa.

Nummelassa toimivan Lomapalvelun tuotevalikoimaan kuuluva Weinsberg houkuttelee käyttäjiään korkealla laadulla ja maltillisella hinnoittelulla. Lomapalvelun Olli Haverisen mukaan Weinsberg pyrkii pitämään tuotevalikoiman ja räätälöintivaihtoehdot maltillisina, jolloin valmistustoiminnassa päästään suurten sarjojen mukanaan tuomaan kustannustehokkuuteen.

”Weinsberg-tuotteiden laatutasosta ei kuitenkaan tingitä missään tapauksessa. Weinsberg -matkailuautot ja -vaunut suunnitellaan ja valmistetaan Knaus Tabbert -konsernissa käytettävien kriteerien mukaan, joten asiakas saa takuuvarmasti korkealaatuisen tuotteen”, muistuttaa Olli Haverinen.

Weinsberg-mallisto pitää sisällään niin puoli-integroituja sekä alkoviautoja, että retkeilyautoja yhdessä matkailuvaunujen kera. Haverisen mukaan verrattain laajan malliston kautta asiakkaille ja alan harrastajille löytyy varmasti kuhunkin tarpeeseen soveltuva vaihtoehto.

”Viime vuosina mallisto on kehittynyt erityisesti peltikuorien sisään toteuttavien retkeilyautojen kohdalla. CaraBus-mallistomme pitää sisällään nyt viisi erilaista vaihtoehtoa, jotka pitävät sisällään kaiken perusmatkailussa tarvittavan”, kertoo Haverinen, jonka mukaan Lahden Caravan 2014 -messuilla nähdään useita mielenkiintoisia Weinsberg-uutuuksia.

Kaikissa messuilla esillä olevissa vaihtoehdoissa on alustana päivityksessä käynyt Fiat Ducato. Päivityksen myötä auton mukavuus ja turvallisuus on parantunut aiemmasta.

”Puoli-integroidut autot myyvät tällä hetkellä parhaiten, joskin esittelemme messuilla myös uudistunutta alkovimallistoa”, valottaa Haverinen, jonka mukaan hyvä tuote yhdessä osaavan jälleenmyyjäorganisaation kanssa on nostanut Weinsbergin rekisteritilastojen kärkijoukkoihin.

”Suomessa olemme nousseet kolmen suurimman joukkoon, Saksassa Knaus ja Weinsberg sen sijaan ovat pitäneet hallussaan markkinajohtajan asemaa jo kolmen vuoden ajan”, summaa Olli Haverinen Lomapalvelusta Weinsbergin menestystä.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi