Uutiset

Autot

Waeco CoolFreeze 850 VAN -kylmäkontti

Vaihtoehto kylmäautolle –  WAECO CoolFreeze 850 VAN -kylmäkontti

Dometic Finland Oy:n maahantuoma CoolFreeze-kylmäkontti on älykäs tuote, jolla pystyy korvaamaan mittavat kylmäkorimuutostyöt kustannustehokkaasti ja nopeasti. Kontin asennus ajoneuvoon vie aikaa vain noin kymmenen minuuttia ja sen irrottaminen tapahtuu vieläkin nopeammin. Näin mahdollistuu auton käyttö muihin kuljetuksiin ja samalla turvataan ajoneuvon korkea myyntiarvo vaihdon tullessa ajankohtaiseksi. Kolmisen vuotta sitten yrityksen valikoimaan saapunut kylmäkontti on todella kestävä ja laadukas tuote, jonka hankinta on huomattavasti kylmäautoksi muuttamista kevyempi ja nopeampi ratkaisu. Kylmäkontti soveltuu mainiosti myös pienemmän luokan pakettiautoihin, kuten esimerkiksi Mercedes-Benz Citaniin, Volkswagen Caddyyn ja Ford Transit Connectiin.

Nopea asennus, huippuluokan toimintavarmuus

CoolFreeze-kylmäkontin vaatimat asennustyöt rajoittuvat muutaman tunnin autosähkötöihin eli ajoneuvo ei ole poissa ajosta viikkoja, kuten kylmälaitteita asennettaessa. Ainoat sisätiloissa näkyvät muutokset ovat 12 ja 230 voltin virtapistokkeet tavaratilassa. Itse kontti painaa tyhjänä 160 kiloa ja nousee kolmen miehen voimin vaivatta tavaratilaan. Kiinnitys tapahtuu mukana tulevien kuormansidontaliinojen avulla ajoneuvon sidontalenkkeihin. Kontin vaatima energia kompressorikoneistoon saadaan ajon aikana auton omasta akusta ja paikalla ollessa jäähdytykseen voi käyttää normaalia verkkovirtaa. Mikäli verkkovirtaa esimerkiksi eräolosuhteissa ei ole saatavilla, pitävät kontin omat geeliakut asetetun lämpötilan vakiona jopa 16 tunnin ajan.

Optimaalinen hygienia ja lämpötilan vakaus

Kylmäkontti on teknisesti erittäin kehittynyt ja se vastaa alan viimeisimpiin vaatimuksiin. Kontin mitoituksiin on kiinnitetty erityishuomiota ja ulkomitoiltaan 1000 x 1100 x 1400 mm kokoinen yksikkö mahtuu sopivasti myös pikkupakuluokan autoihin ja isompiin autoihin jää vielä runsaasti tilaa myös muille kuljetuksille. Kontin lämpötila-alue on säädettävissä portaattomasti 0-12° C ja ilmakierrätysjärjestelmä yhdistettynä tehokkaaseen eristykseen takaa loistavan jäähdytystehon pienellä energiakulutuksella. Kontin varustelun korkeasta tasosta kertovat digitaalinen lämpötilan näyttö, visuaalinen hälytystoiminto, multi-LED -sisävalojärjestelmä sekä lapsiturvallisuutta antava sisältä aukaistavuus. Kontti täyttää myös elintarvikelakien vaatimukset ja lisäksi se on törmäystestattu viimeisimpien standardien mukaisesti.

Eri lämpötiloja samassa kuljetuksessa

WAECO CoolFreeze-sarjan pienemmät arkkumalliset kylmälaitteet täydentävät oivalla tavalla pienten erien kylmäkuljetustarpeiden ratkaisuja. Valitsemalla kontin kaveriksi sopivan yhden tai useamman CF- tai CFX-sarjan kylmälaitteen, saa kunkin elintarvikkeen kuljetettua juuri sille parhaassa lämpötilassa.Näissä kylmälaitteissa lämpötila on vapaasti säädettävissä joko CF-sarjan +10 à-18 asteeseen tai CFX-sarjan +10 à-22 asteeseen. Tilavuusvaihtoehtoja löytyy 31 litrasta aina 110 litraan asti. CF- ja CFX-sarjan kylmäarkut toimivat niin 12/24 voltin akkuvirralla kuin yhtä hyvin myös verkkovirralla, mitä vain kulloinkin on parhaiten saatavissa. Tällöin ei ajonaikaiseen käyttöön tarvitse hankkia erillistä invertteriäkään.CF- ja CFX-sarjan kylmäarkut ovat varta vasten tarkoitettuja mobiiliin käyttöön. Sen voi huomata jo järeästä ulkonäöstäkin.

Mäntyharjun M-Marketilla jo kolmen vuoden kokemus kylmäkontista

Mäntyharjun kauniissa kunnassa sijaitsevan M-Marketin kauppiasveljeksille Mikko ja Marko Björkmanille kylmäauton hankinta tuli ajankohtaiseksi vuonna 2009, kun kauan palvelleen myymäläauton taival tuli päätökseensä. He tiesivät perinteisen kylmäauton hankintakustannusten olevan suhteellisen korkeat ja koska heillä on myös runsaasti muuta ajoa, päättivät he etsiä toisenlaisen ratkaisun. Vastaus löytyi nopeasti Dometicin kautta ja syksyllä 2009 M-Marketin Opel Vivaro sai kyytiinsä CoolFreeze-kylmäkontin.

M-Market Mäntyharju jakaa tavallisesti kolmena päivänä viikosta kotipalvelun ruokakasseja asiakkaille. Asiakkaat tilaavat ostoksensa ja yleensä M-Marketin henkilökunta lastaa noin 20 asiakkaan ostokset kerralla kyytiin. Yksi jakelumatka saattaa kestää tunteja, joten kuljetuksen laadukkuus ja kylmäketjun katkeamattomuus ovat erittäin tärkeitä. Tässä toiminnassa CoolFreeze-kylmäkontti on osoittautunut loistavaksi investoinniksi. Kylmäkontin toiminnassa ei ole koko aikana ilmennyt mitään ongelmia ja kauppiaat ovat voineet huoletta luottaa sen toimivuuteen helteisinäkin päivinä. Kontti pitää säädetyn lämpötilan erittäin tarkasti eikä hälytystoimintoja ole juuri tapahtunut. Myös kontin hygieniapuoli on Björkmanien mielestä erinomaisella tasolla, sillä kontin puhdistettavuus on helppoa ja nopeaa.

Björkmanit ovat selvästi erittäin tyytyväisiä konttiinsa ja he ihmettelevätkin miksei niitä ole hankittu Suomeen enempää. Heillä kylmäkontti ratkaisi monta ongelmaa ja saksalaisen laadun ansiosta myös laitteen kestävyys on vakuuttanut. Tuote on hinta-laatusuhteeltaan loistava ja myös sen energiatehokkuus on miellyttänyt kauppiaita. Björkmanit voivatkin kolmen vuoden kokemusten perusteella varauksetta suositella CoolFreeze-kylmäkonttia kaikille, jotka tarvitsevat luotettavaa ja tarvittaessa myös ajoneuvosta irrotettavaa kylmätehoa. Mäntyharju on tunnettu kesämökkikunta ja sen vuoksi autoa kontteineen on myös lainattu pitopalvelutilanteisiin, joissa laitteisto on toiminut moitteitta. Björkmanit ovat ideoineet tuotetta myös eteenpäin ja todenneet, että vaikkapa liukukiskoilla ja taitettavilla jaloilla varustettuna kontista saisi vielä entistäkin monipuolisemman välineen moniin työtehtäviin.

Lue seuraavaksi