Uutiset

Autot

VTA Tekniikalta luotettavat viileä- ja pakastekuljetustilat hyötyajoneuvoihin

Hyötyajoneuvoalan varustetekniikan erikoisosaaja VTA Tekniikka Oy on nostolaitteiden ja kuormatilan lämmönsäätölaitteiden maahantuontiin ja myyntiin sekä niiden asennus-, varaosa- ja huoltopalveluihin keskittynyt monipuolinen yritys. VTA on jo lähes kymmenen vuoden ajan valmistanut pakettiautojen yksilöllisiä lämpötilaeristyksiä, joiden kautta ajoneuvoilla voidaan kuljettaa sekä pakaste- että viileätuotteita.

Eristettyjä kuormatiloja käyttävien hyötyajoneuvojen rakentaminen on hyvin yksityiskohtaista ja räätälöintiä vaativaa erikoistyötä, jossa asiakkaan tulevat työtehtävät täytyy osata tuntea hyvin tarkoin. Eristys tulee kestämään koko auton käyttöiän, joten kokonaisuuden toimivuus täytyy varmistaa kauas vuosien päähän. Tehtävä on hyvin hankala, mutta VTA Tekniikka Oy:n asiantuntevien ammattilaisten taidolla tuotteet saadaan täyttämään kovimmatkin vaatimukset ja selkeän merkkinä onnistumisesta on yrityksen jo 70 pakettiauto- tai kevytkuorma-autoluokan eristystyön vuosivauhti.

Tekninen edelläkävijä

VTA:n myyntipäällikkö Ilmari Jantunen kertoo viileä- ja pakasteautoille olevan monipuolinen asiakaskunta. ”Pitopalvelujen, ateriatoimittajien ja kauppojen kotikuljetusten lisäksi merkittäväksi asiakasryhmäksi ovat nousseet lääkekuljetuksia hoitavat yritykset. Jo pelkästään tämä asiakasryhmä kertoo tuotteidemme laadusta, sillä lääkkeiden kanssa lämpötilasäädökset ovat erittäin tarkat”, korostaa Jantunen. VTA kulkee alan teknisen kehityksen kärjessä, sillä käytettävät materiaalit ja esimerkiksi kylmälaitteiden kemikaalit täyttävät tiukimmatkin direktiivit jo vuosiksi eteenpäin.

Käsityöllä huippuluokan lopputulos

Vaativiin kuljetuksiin käytettävän ajoneuvon suunnittelu aloitetaan asiakkaan työtehtävien kartoituksella, jonka jälkeen saadaan selville vaadittavien osastojen määrä sekä varustelutaso. Vaihtoehtoina on joko viileä- tai pakastekuljetuksiin tarkoitettu ajoneuvo, tai näiden yhdistelmä, kaksi-osastoinen ajoneuvo. Kaksi-osastoisessa ajoneuvossa voidaan nimensä mukaisesti kuljettaa kahta eri lämpötilaa samaan aikaan. Kuormatila jaetaan osastoihin irrotettavalla väliseinällä ja molemmissa osastoissa olevat höyrystimet tuottavat molempiin osastoihin halutut lämpötilat. Vaativiin lääke- ja näytekuljetuksiin varusteltavan auton lähtökohta on aina pakaste-eristys, joka muokataan käytön ja tarpeen mukaiseksi. Kaikkiin ajoneuvoihin on saatavilla lisäksi runsas valikoima lisävarusteita ja optioita, joilla ajoneuvoa voidaan muokata paremmin käyttötarpeeseen soveltuvaksi.

Palaute huippuluokkaa

Alahärmän Power Truck Show -näyttelyssä oli mahdollisuus tutustua yli vuoden jokapäiväisessä työkäytössä olleeseen jyväskyläläisen Kuljetusliike Ala-Ilomäen Ford Transit -alustalla olevaan VTA:n viileä- ja pakasteautoratkaisuun. Transitin kuormatilat näyttävät päällepäin yhä täysin uudenveroisilta, mikä kertoo onnistuneista materiaalivalinnoista. Siirrettävä väliseinä antaa muunneltavuutta ja riittävä kiinnityskiskomäärä ja kunnon valaistus mahdollistavat erityyppisten kuljetusten turvallisen suorittamisen. Myös tyylikkäästi toteutetut pitkät pyöränkotelot ovat osoittaneet tarpeellisuutensa ja iskunkestävä lattia on edelleen naarmuton.

VTA:n kattava valikoima

Ilmari Jantunen kertoo, että VTA:lla on toimivat ratkaisut myös tilapäisiin pakaste- tai viileäkuljetustarpeisiin. ”Siirrettävien kylmäboxien valikoimassamme on valinnanvaraa 140 ja 915 litran tilavuuksien välillä. Boxit tarjoavat edullisen, mutta samalla kuitenkin erittäin tarkan ja tiukatkin vaatimukset täyttävän kuljetusratkaisun. Virranotto onnistuu kaikilla järjestelmillä ja lisävarusteina voi hankkia vaikka kiinnikesarjoja tai rullakkoalustoja”, päättää Jantunen.

Lue seuraavaksi