Uutiset

Autot

VTA asentaa nostureita Pirkkalassa

VTA Tekniikka Oy palvelee asiakkaitaan Tampereen kupeessa Pirkkalassa monipuolisesti. Uusiin tiloihin VTA muutti vuoden 2015 lopulla. VTA:n myyntijohtaja Timo Lankila ja myyntipäällikkö Jorma Hellberg esittelivät Pirkkalan toimipisteen toimintaa.

Aloittaessaan V. Tunturin Autoliikkeen toimialana oli kuorma-autojen muutostyöt, perävaunujen rakentaminen ja korjaaminen. Samalla toimialueella nykyään VTA-nimellä tunnettu yritys toimii edelleen. Tuotekirjo on toki vuosien varrella laajentunut. VTA on tuonut maahan Palfinger -kuormankäsittelylaitteita pian neljännesvuosisadan ajan. Tällä hetkellä Tampereen kupeessa Palfinger -nostureita asennetaan viitisenkymmentä kappaletta vuodessa.

”Suunnitteluun panostaminen on ollut toiminnan kehittämisen lähtökohta”, myyntijohtaja Timo Lankila toteaa. Hänen mukaansa nosturiasennus ei lähde enää liikkeelle ’polven päällä’ -periaatteella paikan päällä. Asennusprojekti alkaa suunnittelupöydältä jo viikkoja ennen kuin nosturi ja kuorma-auton alusta saapuvat hallille Pirkkalaan.

Apurungon kiinnitys uudella tavalla

VTA:n Vantaalla toimiva myyntipäällikkö Jorma Hellberg tuntee taustansa vuoksi hyvin nosturiasennuksen eri vaiheet. Hän on toiminut VTA:n palveluksessa monipuolisesti eri tehtävissä.

”Omaan vahvaan suunnitteluosaamiseemme perustuen teemme nosturiasennuksen uudella tavalla. Ennen auton runko riisuttiin ja apurunko pääosin hitsattiin hallissa

Kellotrans Oy:n Volvo FH on varustettu Palfinger PK92002-SH -nosturilla. VTA varustelee autot asiakkaalle avaimet käteen -periaatteella. Päällirakenteessa on huomioitu asiakkaan tarve mahdollisimman matalasta lavakorkeudesta ja alustan omamassasta.

paikallaan kiinni. Nyt voimme valmistaa apurungon ja lavarakenteen melko pitkälle etukäteen kokonaisena pakettina. Pääsemme kiinnittämään päällirakennetta pulttaamalla heti kun auton runko on riisuttu”, Jorma Hellberg kiteyttää lyhyemmän asennusajan periaatteen. Apurungon pulttaamisella voitettu asennusaika hitsaamiseen verrattuna ei ole ainoa etu. Apurungon yläpinnan eli kuormatilan korkeus voidaan saada nyt alemmaksi. Valmiiseen päälle nostettavaan pakettiin voidaan suunnitella ja valmistaa myös lava etukäteen. Pultattu apu- ja vahvikerungon pintakäsittely on kauttaaltaan maalattu, hitsauksesta johtuvaa maalin palamista ei synny.

Nostureiden lisäksi paljon muuta

VTA Pirkkalassa asennettavien nostureiden kokoluokat kattavat Palfingerin tuotetarjonnan. Pirkkalan toimipiste on suunniteltu niin, että myös isommat nosturiasennukset pystytään tekemään. Pirkkalan hallissa VTA varustaa muutenkin monipuolisesti ajoneuvoja eri käyttötarkoituksiin. VTA:lla on tarjonnassaan Pirkkalassa laitemyyntiä, Thermo King -lämmönsäätölaitteet, Palfinger ja Epsilon nosturimyynti, näiden laitteiden asennukset ja huollot. VTA lähti aikoinaan liikkeelle alussa mainituista toimialoista. Niillä yritys menee vahvasti edelleen eteenpäin.

Nosturin radio-ohjaimen suunnittelussa on otettu huomioon käsien luonnollinen asento.

Verkossa: www.vta.fi

www.volvotrucks.fi

www.kuljetusliikejsalomaaoy.fi

www.tikkanenracing.fi

Lue seuraavaksi