Uutiset

Autot

Volvo vähentää merkittävästi hiilipäästöjä

Volvo käynnistää tänään yhden autoteollisuuden kunnianhimoisimmista hankkeista, jonka tarkoituksena on vähentää autokohtaista hiilijalanjälkeä 40 prosentilla vuosien 2018 ja 2025 välisenä aikana. Tämä on ensimmäinen merkittävä askel eteenpäin Volvon tavoitteessa tulla ilmastoneutraaliksi yhtiöksi vuoteen 2040 mennessä.

Suunnitelma esittelee konkreettisia toimia, jotka ovat yhteneväisiä Pariisin kansainvälisen ilmastosopimuksen (2015) kanssa. Sopimuksen tavoitteena on rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen esiteollisiin tasoihin verrattuna. Volvon vuotta 2040 koskevat suunnitelmat käsittävät muutakin kuin pakokaasupäästöjen eliminointia sähköistämisen kautta. Ne kattavat myös hiilipäästöt tuotantoverkostossa ja toimitusketjussa sekä kierrätyksen ja materiaalien uudelleenkäytön.

Lyhyemmällä aikavälillä ennen vuoden 2040 tavoitetta Volvo ottaa käyttöön kunnianhimoisia välittömiä toimenpiteitä pyrkimyksissään vähentää yhtiön autokohtaista CO2-jalanjälkeä 40 prosentilla vuosien 2018 ja 2025 välisenä aikana. Volvo pyrkii tuolloin myös saamaan kansainvälisestä tuotantoverkostostaan ilmastoneutraalin.

”Muutamme yhtiötämme konkreettisilla toimenpiteillä emmekä symbolisilla eleillä. Me Volvolla paneudumme siihen, mihin voimme vaikuttaa, eli toimintoihimme ja autojemme pakokaasupäästöihin. Pyydämme alihankkijoita ja energiasektoria tavoittelemaan kanssamme ilmastoneutraalia tulevaisuutta”, sanoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Merkittävä 40 prosentin vähennys CO2-jalanjälkeen vuoteen 2025 mennessä on vaatinut useiden suunnitelmien laatimista eri toiminnoille. Volvo on ilmoittanut jo aikaisemmin, että se tavoittelee sähköautoilleen 50 prosentin osuutta myynnistään vuoteen 2025 mennessä. Tämä on tärkeä osa palapeliä, sillä se tarkoittaisi 50 prosentin vähennystä autokohtaisiin pakokaasupäästöihin vuosien 2018 ja 2025 välillä.

Muita lyhyen aikavälin tavoitteita ovat 25 prosentin vähennys kansainväliseen toimitusketjuun liittyvistä CO2-päästöistä vuoteen 2025 mennessä, kierrätettyjen muovien osuuden nostaminen 25 prosenttiin uusissa Volvo -autoissa vuoteen 2025 mennessä sekä 25 prosentin vähennys yhtiön kokonaistoiminnoista, kuten valmistuksesta ja logistiikasta, aiheutuvista hiilipäästöistä.

Volvo on ensimmäinen perinteinen autonvalmistaja, joka sitoutuu sähköistämiseen ja pelkällä polttomoottorilla toimivien autojen asteittaiseen poistamiseen. Tästä vuodesta eteenpäin jokainen uusi Volvo sähköistetään, minkä lisäksi yhtiö paljastaa tänään ensimmäisen sähköautonsa, XC40 Recharge -mallin. XC40 Recharge -sähköautosta alkaen Volvo julkistaa kunkin uuden mallinsa keskimääräisen hiilijalanjäljen.

XC40 Recharge -sähköauto on ensimmäinen auto Volvon uudessa Recharge-mallistossa, joka käsittää kaikki ladattavat Volvot täyssähkö- tai lataushybridivoimansiirrolla. Recharge-mallistolla pyritään lisäämään Volvon sähköistettyjen autojen myyntiä ja rohkaistaan kannustimien avulla lataushybridien kuljettajia käyttämään mahdollisimman paljon autojen Pure-sähkötilaa.

LUE MYÖS Talvirenkaasta on löydyttävä riittävät nastat

Lue seuraavaksi