Uutiset

Autot

Volvo Trucks uudisti keveän pään

Uusien kaupunkijakeluun optimoitujen Volvo FE- ja FL-mallien ajaminen kaupunkiympäristössä on entistä helpompaa, juoheampaa ja ympäristöystävällisempää. Kuljettajan työympäristö on entistä mukavampi ja näkyvyys kaikkiin suuntiin on parempi. Uusi mittaristo on aikaisempaa selkeämpi ja kuljettajan uusi vahvistettu istuin on ergonominen ja varustettu integroidulla niskatuella sekä turvavyöllä.

Uutta ilmettä ohjaamon ulkonäköön on saatu siirtämällä Volvo-merkki tuulilasin alapuolelle ja tummentamalla tuulilasin alapuoli korostamaan ohjaamon matalaa ja modernia ulkoasua. Myös ajovalot sekä huomiovalot ovat uudistuneet ja ne on integroitu uuteen kolmiosaiseen puskuriin, jonka päät on valmistettu teräksestä.

Volvo FE- ja FL-mallien näkyväisyyttä voi parantaa huomattavasti monipuolisilla peileillä sekä ylimääräisillä sivu-, taka- ja ovi-ikkunoilla.

Volvo Trucks on kehittänyt myös 12-tonnisen kevyen ja matalan FL-version 240-hevosvoimaisella D5-moottorilla ja jakeluajoon optimoidulla I-Sync -vaihteistolla haastajaksi ylempään keskiraskaaseen segmenttiin.

Pienin Volvo FL-malli 5,1-litraisella, 210-hevosvoimaisella neloskoneella täyteen kuormattuna oli yllättävän pirteä ja hyvä ajettava.

Volvo on kehittänyt näihin jakeluautoihin myös kaksi uutta Euro 6 -päästönormit täyttävää moottoria, joista toinen on kahdeksan- ja toinen viisilitrainen. Kuusisylinterisen D8-moottorin tilavuus on 7,7 litraa ja sitä saa kolmena eri versiona: 320 hv/1200 Nm, 280 hv/1050 Nm ja 250 hv/950 Nm. FL-malliin on saatavana pienempi nelisylinterinen, 5,1-litrainen D5-moottori, jonka teholuokat ovat: 240 hv/900 Nm ja 210 hv/800 Nm. Molemmat moottorit ovat alhaalta vääntäviä ja siten miellyttäviä ajaa kaupunkiympäristössä.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi