Uutiset

Autot

Volvo kuorma- ja linja-autojen VISTA, käynnistyy

VISTA – Volvo International Service Training Awards – on maailman suurin huolto- ja varaosahenkilökunnan kilpailu. Kilpailun osallistujamäärät ovat kasvussa, ja tänä vuonna mukaan odotetaan jopa 20 000:ta jälkimarkkinahenkilöä maailmanlaajuisesta Volvo Trucks- ja Volvo Buses ‑jälleenmyyjäverkostosta. VISTA-kilpailulla pyritään kehittämään Volvon jälkimarkkinahenkilöstön osaamista ryhmätyön hengessä. 

Ilmoittautuminen Volvo kuorma-autojen VISTA-kilpailuun alkaa 30.9.2019. Vaikka VISTA on kilpailu, tärkeimmät tavoitteet ovat kannustaminen ryhmätyöhön, ryhmähengen ja ammattiylpeyden kasvattaminen, sekä osaamisen kehittäminen. Näin huolto- ja varaosahenkilökunta voi parantaa osaamistaan sekä työn laatua, mikä viime kädessä vaikuttaa parempaan asiakaspalveluun ja asiakastyytyväisyyteen. Osaavien korjaamomekaanikkojen värvääminen ja pitäminen palveluksessa on korjaamojen haasteena kaikkialla maailmassa, ja kilpailun avulla Volvo Trucks pyrkii vastaamaan tähän haasteeseen.

Osaavien ja motivoituneiden mekaanikkojen ansiosta Volvo Trucksin korjaamoilla tehdään vikadiagnooseja ja korjataan kuorma-autoja aikatauluista ja tiukoista laatustandardeista tinkimättä. Nämä taidot ovat välttämättömiä, jotta asiakkaat varmasti saavat parhaan mahdollisen käyttöasteen kuorma-autoilleen. 

”Huippuluokan huolto- ja palveluverkosto on ratkaisevan tärkeä asiakkaidemme kuorma-autotoiminnoille. VISTA on meidän tapamme näyttää, kuinka tärkeitä mekaanikot sekä varaosahenkilöstömme ovat. Samalla kilpailu parantaa taitojamme ja osaamistamme, jotta asiakkaat saavat varmasti ensiluokkaisia palveluita maailman parhaalta huoltohenkilökunnalta”, kertoo Volvo Trucksin toimitusjohtaja Roger Alm.

Tällä kertaa Volvon VISTA –kilpailuihin odotetaan mukaan kaikkiaan 5 000 joukkuetta maailmanlaajuisesta Volvo jälleenmyyjäverkostosta.

”VISTA-maailmanmestaruuskilpailuissa tiimit pääsevät näyttämään kykynsä koko maailmalle ja kilpailemaan maailman parhaita osaajia vastaan, suuren yleisön edessä – katsojia on jopa kymmeniä tuhansia. VISTA on enemmän kuin pelkkä kilpailu. Se on kunnianosoitus tiimityölle, monimuotoisuudelle ja osaamiselle, ja juuri se erottaa VISTAn muista”, kertoo VISTA-projektipäällikkö Anna Rogbrant.

”Suomalaisjoukkueiden menestys Volvo VISTA -kilpailussa kertoo maamme jälleenmyyjäverkoston huolto-ja korjausosaamisen korkeasta tasosta”, Volvo Finland Ab:lla osaamisen kehittämisestä vastaava päällikkö Merja Leppänen kertoo.

”Team Harju Volvo Truck Center Tampereelta toi maailmanmestaruuden kotiin vuosina 2013 ja 2016 ja nappasi pronssisijan vuonna 2018. Myös muut Suomi-tiimit ovat olleet menestykkäitä. Tästä on hyvä lähteä jälleen jahtaamaan hyviä sijoituksia VISTA 2019-2020 kisassa. Kisan ulkopuolella luova ongelmanratkaisukyky, ammattitaito ja sitoutuminen näkyvät päivittäisessä asiakastyössämme, ja asiakkaamme voivat luottaa saavansa Volvo Trucks & Buses pisteissämme asiantuntevaa palvelua”, Leppänen jatkaa.

LUE MYÖS Turvallisuus ensin, vaikka moottoritie olisi kuuma

Lue seuraavaksi