Uutiset

Autot

Volkswagen Winter Driving School 2013

Automäärältään maailman suurin talviajokoulu jälleen Jämillä

Jämijärven tutut maisemat olivat jälleen tapahtumapaikkana, kun Volkswagen järjesti perinteisen hyötyautojen talviajokoulun jo 13. kerran. Talviajokoulussa oli mahdollisuus tutustua Volkswagenin koko laajaan mallistoon, sillä mukana oli komeat 57 kappaletta hyötyajoneuvoja aina Caddystä Crafteriin saakka erikoismalleja unohtamatta.

Volkswagenin hyötyajoneuvojen talviajokoulu on muodostunut jo perinteeksi ja idean isä, myyntipäällikkö Tapani Eronen on hyvin tyytyväinen siihen, miten tapahtuma on vuosien mittaan kehittynyt. Tänä keväänä koeajopäivät kestivät kolme viikkoa ja ajoneuvoja kävi koeajamassa lähes 500 jälleenmyyjien asiakasta, yhteistyökumppania ja lehdistön edustajaa. Tämän vuoden kohokohtana oli uuden Volkswagen Crafter 4MOTIONIN ensiesittely ja lisäksi Volkswagenin yhteistyökumppaneilla oli mahdollisuus esitellä tuotteitaan Jämi Areenan avarissa tiloissa. Tällä kertaa mukana oli myös arvovaltaisia vieraita, kun Jämille olivat saapuneet Volkswagenin tehtaan edustajia sekä Auto Seikelin johtoporras Peter Seikelin johdolla.

Turvallisesti äärirajoille

Jämin lentokentän maisemiin oli ajokouluttaja Arto Grönroosin johdolla rakennettu monipuolinen ja haastava talviajorata, jossa pystyi valvotuissa oloissa laittaa ajoneuvot ja omat ajotaidot koetukselle. Mukana oli niin jarrutustestejä, kaarreajoa ja väistämistehtäviä maantienopeuksilla sekä uskallusta vaativia offroad-tehtäviä maasto-olosuhteissa. Yksittäisten suoritusten jälkeen palaute oli nopeaa ja seuraavilla kierroksilla huomasi nopeasti yksityiskohtaisten neuvojen antaman hyödyn. Jokaisen kierroksen jälkeen oli mahdollista vaihtaa ajoneuvoa ja käydä Volkswagenin koko mallisto läpi pienimmästä suurimpaan.  Samalla oli mahdollisuus konkreettisesti havaita nelivedon vaikutus talviolosuhteissa.

Crafter 4MOTION vaativiin olosuhteisiin

Jämillä esiteltiin Crafterin odotettu nelivetomalli 4MOTION, jonka tekniikka perustuu itävaltalaisen Achleitnerin nelivetoasiantuntemukseen. Crafter 4MOTION on täysverinen maasto-olosuhteisiin soveltuva paketti- tai kuorma-auto, jonka teknisiä ominaisuuksia perusmalliin verrattuna on kehitetty runsaasti.  Ajoneuvo soveltuu todella hankaliin olosuhteisiin, joten esimerkiksi pelastuslaitokset sekä energiahuollon ja rakennusalan ammattilaiset ottavat nelivedon varmasti mielellään vastaan.

Uutuuden maavara on noin sata milliä perusmallia korkeampi ja niissä on sähköisesti kytkettävä sadan prosentin lukko sekä keski- että takatasauspyörästössä. Lukon saa lisävarusteena myös etuakselille.

Yhteistyökumppanit esittäytyivät

Volkswagen oli perinteiseen tapaan järjestänyt yhteistyökumppaneilleen mahdollisuuden tuoda tuotteitaan tutuiksi Volkswagenin asiakkaille ja sidosryhmille. Tänä vuonna mukana olivat muun muassa Verhoomo Sorsa, Onspot- automaattinen lumiketjujärjestelmä, Nektek-istuinjärjestelmät, autovuokraamo Europcar sekä Nokian Renkaat.

Verhoomo Sorsan edustama hollantilainen Easyloader-takalaitanostin soveltuu hyvin Suomen olosuhteisiin, sillä se nousee ajon ajaksi tavaratilan katon tuntumaan ja pysyy näin puhtaana lumesta ja ravasta.

Onspot on ruotsalainen automaattinen lumiketjujärjestelmä, joka on tuttu raskaammasta kalustosta. Nyt etenemiskyvyn turvaavan järjestelmän saa myös linja-, paketti- ja kevytkuorma-autoluokkiin. Järjestelmän voi kytkeä päälle yhdellä napin painalluksella jopa 50 kilometrin tuntinopeudessa.

Lue seuraavaksi