Uutiset

Autot

Volkswagen Passat – Vuoden Auto Suomessa 2015!

Vuoden Auto Suomessa 2015

Yksittäiset lehdet ovat Suomessa valinneet vuosikymmenien ajan erilaisia Vuoden Autoja, mutta vasta tänä vuonna maamme medioiden ammattilaisia edustava auto- ja liikennetoimittajat ry teki ensimmäisen kerran yhteisen valinnan. Pitkän kokemuksen autotoimittajana omaava Peter Geitel kiteytti hankkeen viime keväänä yksinkertaiseen toteamukseen: ”Miksi vasta nyt?”

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n toteuttamaan Vuoden Auto Suomessa 2015 -äänestykseen osallistui alkujaan 24 ehdokasta. Ensimmäiseltä kierrokselta finaaliin jatkoi kuusi ehdokasta ja niiden joukosta äänestettiin voittajaksi Volkswagen Passat.

Lopulliseen äänestykseen edenneeseen kuusikkoon tutustuttiin perusteellisesti, jonka jälkeen ensimmäisellä kierroksella äänestäneet jakoivat 15 pistettä haluamallaan tavalla ehdokkaille. Joukosta yksi piti nostaa voittajaksi ja sille sai antaa enintään kuusi ääntä.

”Yhden auton valitseminen kymmenien erilaisten uutuuksien joukosta on haastavaa. Joukkoon mahtuu niin pikkuautoja, edustusautoja kuin maastureita. Mielestämme on kuitenkin parempi ratkaisu nostaa vain yksi uutuusmalli Vuoden Autoksi, kuin jakaa titteli usean eri sarjan voittajalle. Kun ääniä jakaa näin suuri joukko uusien autojen parissa ammatikseen työskenteleviä journalisteja tasoittuvat henkilökohtaiset näkemykset ja valinnalla on todellista merkitystä”, toteaa Auto- ja liikennetoimittajat ry:n puheenjohtaja Eila Parviainen.

Ennustuksen mukaisesti tuomaristona toimineen AuLin jäsenet arvioivat kuutta toiselle kierrokselle päässyttä ehdokasta henkilökohtaisesti tärkeinä pitämiensä ominaisuuksien perusteella. Niinpä jokainen ehdokas oli voittaja useamman tuomarin äänestystuloksessa.

BMW ja Škoda olivat voittajia viiden tuomarin paperissa ja Mercedes-Benzillä niitä oli kuusi. Citroën oli paras yhdeksän ja Ford kymmenen äänestäjän mielestä. Volkswagen oli tässä kohtaa ylivoimainen 26 ykkössijoituksella. Kaikki kuusi finalistia ovat erinomaisia autouutuuksia, mutta vain yksi voi olla voittaja.

Volkswagen Passat                      231 pistettä

Ford Mondeo                               169 pistettä

Mercedes-Benz C-sarja              145 pistettä

Citroën C4 Cactus                       143 pistettä

Škoda Fabia                                  133 pistettä

BMW 2-sarjan Active Tourer     82 pistettä

Lue seuraavaksi