Uutiset

Autot

Volkswagen-konsernin GEN.TRAVEL-tutkielma sai maailmanensi-iltansa

Volkswagen-konserni esitteli innovatiivisen tutkielman tulevaisuuden pitkän matkan liikkumisesta Chantilly Arts & Elegance -tapahtumassa Pariisissa. Täyssähköinen IEV-auto (Innovation Experience Vehicle) on aito prototyyppi autonomisen ajamisen tasosta 5 ja se antaa realistisen näkymän tulevaisuuden liikkumisesta. Täyssähköauton modulaarinen sisustuskonsepti tekee siitä helposti muokattavan ja täydellisen vaihtoehdon esimerkiksi lyhyille lentomatkoille MaaS-palvelun muodossa. GEN.TRAVEL-tutkielman on tarkoitus  testata konseptia sekä uusia toiminnallisuuksia ja samalla tutkia asiakkaiden reaktioita. Tutkimuksen tulosten perusteella tehdään päätöksiä niistä ominaisuuksista, jotka siirretään myöhemmin sarjatuotanto-autoihin. 

Volkswagen-konserni on kehittänyt ikonisen, innovaatioita täyteen pakatun tutkielma-auton. Täyssähköinen auto sijoittuu täysin uuteen kategoriaan premium-luokassa ja kooltaan sedanin ja tila-auton välimaastoon. ”GEN.TRAVEL näyttää meille silmäyksen tulevaisuuden liikkumisesta. Se paljastaa meille miltä autonominen ajaminen näyttää. GEN.TRAVEL on visionäärinen näkemys tulevaisuuden muotokielestä”, sanoo Volkswagen-konsernin muotoilujohtaja Klaus Zuciora. 

GEN.TRAVEL tarjoaa ainutlaatuisen, modulaarisen sisustuskonseptin jota voidaan muuttaa asiakkaan toiveiden mukaisesti joka matkalle ja se sopii erittäin hyvin myös MaaS-palvelutarjontaan. Auton konfiguraatiosta riippuen autoon mahtuu maksimissaan neljä matkustajaa. Konferenssi-tilassa on neljä erillistä istuinta ja pöytä sijaitsee vastakkain käännettyjen istuinten välissä. Dynaaminen valaistus luo miellyttävän työskentely-ympäristön ja samalla se estää matkapahoinvointia. Yöpymis-tilassa kaksi istuinta voidaan muuttaa täysin vaaka-asennossa oleviksi vuoteiksi.

Innovatiivinen turvajärjestelmä takaa matkustajien turvallisuuden myös heidän matkustaessaan makuuasennossa. GEN.TRAVEL-tutkielman valaistusjärjestelmä säätelee myös matkustajien melatoniin tuotantoa ja helpottaa näin matkustajia nukahtamaan ja heräämään virkistyneenä. Perhe-tilassa lasten käyttöön voidaan ottaa myös lisätyn todellisuuden ominaisuuksia (AR). Kaikki käyttöliittymien elementit on valmistettu kestävistä materiaaleista ja yhdistetty kierrätettyihin tai luonnonmukaisiin materiaaleihin.

GEN.TRAVEL-tutkielman futuristinen ulkopuoli on jaettu kahteen osaan: läpinäkyvä lasinen matkustamo on liitetty täydellisesti yhteen auton alemman osan kanssa, jossa sijaitsevat auton tekniset osat. Ikkunan reunat ovat vyötärön tasolla, mikä tekee autosta todella matalan ja samalla voidaan maksimoida näkyvyys. Samaan aikaan makuuasennossa matkustettaessa matkustajat eivät koe lainkaan ulkoisia vaikutteita. Auton molemmilla puolilla sijaitsevat lokinsiipiovet, jotka tekevät autoon astumisen ja poistumisen helpoksi.

Maksimaalisen mukavuuden aikaansaamiseksi GEN.TRAVEL-tutkielma on varustettu uudenlaisella eABC -aktiivisella jousituksella (electric Active Body Control), joka laskee jatkuvasti sekä vertikaalisia että lateraalisia liikeitä, kuten kiihdytystä ja jarrutusta ja optimoi ajotyyliä ja liikeratoja sen mukaisesti. Lisäksi tekoälyä (AI) ja erityistä ajotapaa – autonominen ajaminen jonossa – käytetään toimintamatkan lisäämiseksi pidemmillä matkoilla.

Lue seuraavaksi