Uutiset

Autot

Vinkki viikonlopulle! Anna autollesi perusteellinen kevätpesu

Edessä on aurinkoinen viikonloppu suuressa osassa Suomea, mikä tarjoaa loistavat puitteet auton perusteelliselle kevätpesulle! Pinttynyt talvilika, kuten tiesuola, piki ja kura, näyttää ikävältä auringonpaisteessa ja sen irti saaminen vaatiikin omat puhdistustuotteensa.

Etenkin asfalttipiki ja tiesuola ovat sellaista likaa, joka ei välttämättä lähde maalipinnalta tavallisessa pesussa. Pinttyessään lika voi kuitenkin vahingoittaa auton maalipintaa, joten autonpesussa kannattaa ottaa käyttöön järeämmät aseet. Näillä talvilian pesuun erikoistuneilla SONAX-tuotteilla auton kevätpesu sujuu leikiten ja autosi näyttää häikäisevältä.

Kevätpesu kannattaa tehdä liuotinpohjaisella pesuaineella

Etenkin asfalttipien puhdistaminen auton pinnalta on usein työn ja tuskan takana; piki ei tunnu hievahtavan mihinkään, vaikka sitä kuinka hiki otsalla hankaisi. Piki ja muu sitkeä talvilika irtoavat varmimmin tehokkaalla liuotinpohjaisella pesuaineella, kuten SONAX Liuotinpesulla. Liuotinpohjaista pesuainetta käytettäessä on kuitenkin tärkeää muistaa suojata maalipinta pesun jälkeen joko vahaamalla tai pinnoittamalla.

SONAX Liuotinpesu on tehokas, kätevässä suihkepullossa myytävä, petrolipohjainen pesuaine. Liuotinpesun avulla poistat asfalttipien, suolan ja muun vaikean lian ajoneuvoista sekä moottorin ja koneen osista. Pesuaine voidaan suihkuttaa joko kuivalle tai kostealle maalipinnalle. Liuotinpesun jälkeen pese auto huolellisesti shampoolla ja huuhtele vedellä. Suihkuta lopuksi SONAX Carnauba Pikavahaa märälle maalipinnalle ja kuivaa auto huolellisesti. Pikavahan etuna on se, että kiillotus hoituu kätevästi auton kuivauksen yhteydessä. Vaihtoehtoisesti voit suojata maalipinnan esimerkiksi SONAX XTREME Spray & Seal -pikapinnoitteella.

Mutkat suoriksi liuotinvahashampoolla!

Vaihtoehtona perinteiselle liuotinpesulle on SONAX XTREME Liuotinvahashampoo, jossa yhdistyvät tehokas liuotin, autoshampoo ja Carnauba-vaha. Kyseessä on todellinen ”all in one” -tuote; samalla kun liuotin ja pesuaine irrottavat likaa, tuotteen sisältämä vaha antaa suojan maalipinnalle. Liuotinvahashampoo on loistava tuote niille, jotka haluavat vetää muutaman mutkan suoraksi ja suoriutua talvilian pesusta mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti.

Jos tunnet auton maalipinnassa vielä pesun jälkeen hiekkapaperimaista karheutta, viimeistele pinta uudella SONAX Clay-Ball Savisienellä. Suihkuta ikkunanpesuainetta liukasteeksi ja käsittele karheat pinnat sienellä pyörivin liikkein, kevyesti painaen. Lopputuloksena ihanan sileä pinta, myös auton helmoissa!

Huolla myös vanteet ja renkaat

Myös auton renkaat altistuvat talvisin erityisen kovalle kulutukselle, saasteille ja lialle. Piki, jarrupöly ja tiesuola ovat renkaiden ja vanteiden pahimpia vihollisia, jotka aiheuttavat korroosiota ja rumia värjäytymiä. Auton kevätpesu kannattaakin viimeistellä vanteiden ja renkaiden huoltamisella.

HUOM! Vannepesuaineeksi kannattaa valita hapoton vaihtoehto, sillä happoja sisältävät pesuaineet saattavat aiheuttaa metalliosien syöpymistä ja korroosiota.

Näin hoidat vanteet ja renkaat

  1. Suihkuta SONAX XTREME Vannepesua tasaisesti koko vanteelle ja anna vaikuttaa 3-5 minuuttia. Pesuaine muuttuu punertavaksi, kun se reagoi lian kanssa.
  2. Käy läpi vanteiden pinnat SONAX Vanneharjalla. Kätevän vanneharjan avulla pääset käsiksi myös kaikkein ahtaimpiin ja vaikeapääsyisimpiin paikkoihin. Huuhtele lopuksi vanteet vedellä ja kuivaa huolellisesti.
  3. Kun olet kuivannut vanteet, suihkuta SONAX XTREME Vannesuojaa kiillotusliinaan ja levitä ohut kerros tasaisesti vanteille. Kiillota mikrokuituliinalla, kunnes pinta on kuiva. Vannesuoja antaa vanteille kovan, läpinäkyvän pinnoitteen, joka hylkii vettä, likaa ja tiesuolaa.
  4. Viimeistele käsittely SONAX XTREME Rengaskiillolla; suihkuta kiiltoa noin 20 senttimetrin etäisyydeltä puhtaan renkaan pintaan ja anna kuivua noin 5 minuuttia. Rengaskiilto antaa renkaille pitkäkestoisen, syvän mustan ”wet look” -kiillon sekä hoitaa renkaita samalla käsittelyllä.
  5. Siirrä ajoneuvoa niin, että saat suihkutettua rengaskiiltoa myös renkaan toiselle puolelle.

Lue seuraavaksi