Uutiset

Autot

Veholta vahva tammi-huhtikuu vuonna 2018

Suomen suurimman autoalan yrityksen Vehon alkuvuosi sujui myönteisesti, vertailukelpoisen liikevaihdon kasvun ollessa 2,9 prosenttia. Vuoden 2018 ensimmäisen neljän kuukauden liikevaihto oli 406 miljoonaa euroa.

Viime vuonna raportoituun liikevaihtoon nähden alkuvuoden liikevaihto laski hieman, mutta muutoksen taustalla on kaksi yrityskauppaa: Veho myi huhtikuussa 2017 Suomen Citroën-, Peugeot- ja DS-merkkien maahantuonnin Bassadonelle ja henkilöautojen vähittäiskauppatoiminnot Wetterille Oulussa.

Veho saavutti vuonna 2013 asettamansa pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteensa vuoden 2017 päätteeksi. Sekä yhtiön kannattavuus että vakavaraisuus paranivat selvästi edellisestä vuodesta. Myös alkuvuonna 2018 pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet saavutettiin kaikkien mittareiden osalta, kun kaikki liiketoiminta-alueet jatkoivat vahvan tuloskunnon tiellä. Liikevoitto oli 11,5 miljoonaa euroa eli 2,8 prosenttia liikevaihdosta. Sekä absoluuttinen liikevoitto että etenkin suhteellinen kannattavuus vahvistuivat verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon.

”Vuoden 2017 vahvat luvut antoivat meille mahdollisuuden jatkaa uusiin palveluihin investoimista. Sama vahva kehitys on jatkunut alkuvuonna. Panostuksemme kestävään liikkuvuuteen näkyy yhä selkeämmin asiakkaille. Alkuvuonna lanseerasimme uuden liikkuvuuspalvelumme, joka kulkee nimellä Veho Go. Se on otettu kuluttajien parissa innostuneesti vastaan”, toteaa Vehon toimitusjohtaja Kenneth Strömsholm.

”Ydinliiketoimintamme on suunnitellulla kasvu- ja kannattavuusuralla, joka näkyy vertailukelpoisen liikevaihdon kasvuna ja suhteellisen kannattavuuden parantumisena. Meidän tulee pitää huolta kannattavuudestamme myös jatkossa, jotta kykenemme kehittämään palveluitamme ja palvelemaan asiakkaitamme pitkällä tähtäimellä. Näkymämme loppuvuodelle ovat myönteiset, kun talouskasvu niin Suomessa kuin muilla markkina-alueillamme näyttää jatkuvan vahvana ja oma toimintamme kehittyy järjestelmällisesti oikeaan suuntaan. Kiitos kaikille veholaisille vauhdikkaasta ja tuloksellisesta alkuvuodesta ja jatketaan samalla hyvällä tiellä loppuvuosi”, toteaa talousjohtaja Anssi Räsänen.

Lue seuraavaksi