Uutiset

Autot

Veho ostaa Viron ja Liettuan Mercedes-Benz-maahantuojan ja jälleenmyyjän Silberauton

Veho ostaa virolaisen Silberauton, joka toimii Mercedes-Benz-autojen maahantuojana ja jälleenmyyjänä Virossa ja Liettuassa. Yrityskauppa on johdonmukainen askel Vehon strategiassa, joka keskittyy kasvuun Mercedes-Benz-tuotteiden kanssa.

Silberauto toimii Virossa ja Liettuassa: liiketoiminta koostuu Mercedes-Benz-henkilö- ja -hyötyajoneuvojen maahantuonnista, jälleenmyynnistä ja huollosta. Lisäksi yhtiö toimii Mitsubishin, Maseratin ja Jeepin maahantuojana ja jälleenmyyjänä. Silberauton liikevaihto vuonna 2018 oli 387 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on yli 550 työntekijää. Yhtiön omistaa Silberauton hallituksen puheenjohtaja Väino Kaldoja.

Suomalainen Veho on vuonna 1939 perustettu autokaupan yritys, joka toimii Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Baltian maissa. Yhtiö perustettiin Mercedes-Benzin yhteistyökumppaniksi, ja merkki on edelleen Vehon strategian ytimessä. Liiketoiminta koostuu monipuolisista liikkumisen palveluista ja kuljetusratkaisuista henkilöautoista raskaisiin kuorma-autoihin. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli 1,2 miljardia euroa, josta yli viidesosa tuli Ruotsista ja Baltian maista. Yhtiö on perustamisestaan asti ollut saman perheen omistuksessa.

Kaupan myötä Vehon asema Baltiassa vahvistuu merkittävästi. Veho Eesti on toiminut jo pitkään Citroënin maahantuojana Baltiassa sekä Citroënin ja Hondan jälleenmyyjänä Virossa. Nyt rinnalle nousee vahva Mercedes-Benz-liiketoiminta.

Yrityskaupan jälkeen Silberauto jatkaa erillisenä yhtiönä. Yhtiön brändi ja toimipisteet säilyvät ennallaan.

Osapuolet ovat sopineet, etteivät julkaise kauppahintaa tai muita kauppaan liittyviä yksityiskohtia. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten ja Daimler AG:n hyväksyntää.

”Nyt julkistettu yrityskauppa on johdonmukainen askel uuden strategiamme toimeenpanossa ja samalla merkittävä tapahtuma koko toimialalle Pohjoismaissa. Veho kasvaa maailman johtavan autovalmistaja Daimlerin kumppanina niin Suomessa, Ruotsissa kuin Baltiassa. Yhdessä voimme luoda ainutlaatuisia palveluita asiakkaillemme, urapolkuja työntekijöillemme sekä kasvumahdollisuuksia yhteistyökumppaneillemme. Moni asiakkaamme on läsnä nimenomaan Itämeren alueen maissa ja niin olemme yhä vahvemmin mekin”, toteaa Vehon toimitusjohtaja Juha Ruotsalainen.

“Vehon tavoitteena on tarjota asiakkaillemme Mercedes-Benz-tuotteiden lisäksi hyvää ja laadukasta palvelua sekä paras asiakaskokemus koko autoalalla. Silberauto antaa tähän erinomaiset mahdollisuudet Virossa ja Liettuassa”, sanoo Vehon hallituksen puheenjohtaja Kari Kauniskangas.

”Kaupan myötä Vehon 80-vuotisessa historiassa aukeaa uusi, merkittävä vaihe, kun Vehon vahva kokemus Mercedes-Benz-liiketoiminnasta Suomessa ja Ruotsissa täydentyy Virossa ja Liettuassa Silberauton markkina-asemalla ja osaamisella. Tästä syntyy erinomainen kokonaisuus”, jatkaa Vehon hallituksen varapuheenjohtaja ja omistajasuvun jäsen Philip Aminoff.

”Olemme tyytyväisiä, että Silberauton uudeksi omistajaksi tulee Veho, joka on entuudestaan Daimlerin vahva kumppani Suomessa ja Ruotsissa. Veho on perheyritys, kuten mekin, joten uskon kahden yrityksen kulttuurin ja toimintatapojen sopivan hyvin yhteen. Kaupan myötä asiakkaillemme tarjottava palvelu kehittyy ja uusia mahdollisuuksia avautuu henkilökunnallemme”, sanoo Silberauton hallituksen puheenjohtaja ja omistaja Väino Kaldoja.

LUE MYÖS Suomi tarvitsee liikenteen uuden rahoitusmallin, teiden Finavian

Lue seuraavaksi